Home > Culinair > Nieuw gastronomisch evenement: Noorbeek op de Kaart

Nieuw gastronomisch evenement: Noorbeek op de Kaart

‘Noorbeek op de Kaart’ luidt de naam van een nieuw gastronomisch evenement dat van 16 tot en met 24 oktober wordt gehouden in het pittoreske Noorbeek, een van de zuidelijkst gelegen plaatsen van Nederland. Plaats van handeling is Hoeve de Peul, een monumentale carréboerderij uit 1684 die inmiddels in handen is van de tiende generatie van één en dezelfde familie en tegenwoordig dienst doet als groepsaccommodatie.

,,Veel mensen kennen Noorbeek inmiddels als dorp waar een kleine groepje enthousiastelingen al sinds jaar en dag fantastische wijnen voortbrengen; wijnen die zo goed van kwaliteit zijn dat ze gemakkelijk kunnen wedijveren met mooie wijnen uit het buitenland”, zegt Patriek Doelen, patron-cuisinier van Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht en een van de initiatiefnemers van ‘Noorbeek op de Kaart’. ,,Minder bekend is dat er in het dorp op het gebied van streekproducten zoveel gebeurt, dat je er vrij gemakkelijk hele menu’s op kunt afstemmen. Dat is eigenlijk in het kort wat we binnenkort gaan doen.”

Het idee is eigenlijk vrij spontaan ontstaan, zegt hij. ,,Een tijdje geleden werd ik benaderd door Christophe de Warrimont, een oud-studiegenoot van me van de Hotel Management School Maastricht, die tegenwoordig in Amsterdam woont. Zijn familie is eigenaar van Hoeve de Peul. Christophe was op de hoogte van het feit dat ik de afgelopen twee jaar nauw betrokken ben geweest bij de organisatie van Wijnrestaurant op het Land, een succesvol project dat dit jaar helaas geen doorgang kon vinden. Zelf is hij erg actief op het gebied van het ontwikkelen van plantaardige voeding omdat hij ervan overtuigd is dat dat de toekomst is. Christophe vroeg me of het niet een leuk idee zou zijn om iets met Hoeve de Peul te doen. Daar zijn we verder over na gaan denken en daar is het concept ‘Noorbeek op de Kaart’ uit voortgekomen.”

Een vervanger voor het project Wijnrestaurant op het Land is het zeker niet, benadrukt Patriek. ,,Wat het wel wordt? Ik zou zeggen: een prachtig gastronomisch evenement, waarmee we een schitterend stukje van Zuid-Limburg verder op de kaart zetten. Vandaar ook de naam.”

Het evenement speelt zich af op de ruim bemeten hooizolder van Hoeve de Peul. ,,Die wordt prachtig ingericht op een manier die ik zou willen betitelen als boerenchic’’, aldus Patriek. Stijlvolle lunches en diners in een mooie ambiance. Zowel ‘s middags als ’s avonds kunnen we tachtig couverts draaien. Het gaat om arrangementen (vanaf 80 euro) die van de amuses tot aan de friandises volledig zijn verzorgd. Er is een gewoon menu en een volledig plantaardig menu. Uiteraard zijn de bijpassende wijnen ook afkomstig uit Noorbeek. Voor wijnliefhebbers een buitenkans, want de Noorbeekse wijnboeren zijn op dit moment al zo goed als uitverkocht. Alleen de mousserende wijn die we als aperitief schenken komt van Wijndomein Crutzberg, even verderop in Sint-Martensvoeren in België.”

Wijnrestaurant Mes Amis in het centrum van Maastricht blijft gedurende het evenement gewoon geopend. ,,Gelukkig heb ik een fantastische collega-chef die het best een weekje zonder mij af kan.”

Vroelen 29, Noorbeek (NL) – noorbeekopdekaart.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu