Home > Chapeau Community > Verfijnde smaken en topservice tijdens kwartaaldiner bij Ralf Berendsen**

Verfijnde smaken en topservice tijdens kwartaaldiner bij Ralf Berendsen**

Terwijl de regen hard tegen de grote glaspartijen aan het dak kletterde, genoten vijfendertig ondernemers uit Belgisch- en Nederlands Limburg dinsdagavond in volle teugen van een subliem kwartaaldiner. Dat werd verzorgd door het team van Ralf Berendsen van de gelijknamige tweesterrenzaak in La Butte aux Bois in Lanaken.

Het diner ging van start met een overvloed aan champagne, geschonken onder het genot van een drieluik bijzonder smaakvolle amuses. Aan tafel zetten Ralf Berendsen en zijn team de gastronomische beleving voort met een voorgerecht van boterzachte langoustine, malse Anjou royal duif – een van de Ralf Berendsen-klassiekers – met krachtige saus als hoofdgerecht en hemelse soufflé met aardbeien na. De samenkomst aan mooie smaken en perfecte cuissons bood voldoende gespreksstof aan tafel, en bewondering voor de chef.

Tussen de gangen door bleef er voldoende ruimte om op intieme wijze elkaar (nog) beter te leren kennen. Dat gebeurde dinsdag, net zoals altijd, aan tafels met elk maximaal couverts. Na elke gang werd de gasten vriendelijk verzocht een nieuwe tafel uit te zoeken, om zo het aantal diepgaande connecties vanavond nog verder te vergroten.

Ondanks de ligging van La Butte aux Bois, op slechts enkele kilometers van Maastricht, gaf een aantal van de aanwezigen aan het begin van de avond te kennen al lang niet meer in het vijfsterrenhotel te zijn geweest. Een enkeling had er zelfs nog nooit een voet over de drempel gezet. Daar zal na deze avond ongetwijfeld verandering in komen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.