Home > Kunst en Cultuur > TEFAF trekt meer buitenlandse bezoekers

TEFAF trekt meer buitenlandse bezoekers

De kunstbeurs TEFAF Maastricht trekt dit jaar meer buitenlandse bezoekers. Dat is de conclusie na het eerste weekeinde.

Tot nu toe liggen de bezoekersaantallen iets hoger dan vorig jaar, maar opvallend is vooral dat er in verhouding meer mensen van buiten Nederland komen. „Van het aantal bezoekers komt ongeveer 30 procent uit Nederland, en 70 procent uit het buitenland”, zo meldt Diana Cawdell, hoofd communicatie van TEFAF. „En het buitenland betekent echt van overal. Uiteraard van Europa, maar ook de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, China en het Midden-Oosten. Dat beeld past binnen onze ambitie om de beurs steeds internationaler te maken.  Vooral verzamelaars vanuit de hele wereld weten steeds beter de weg te vinden naar TEFAF Maastricht.”

De meeste handelaren kijken terug op een geslaagde start van de beurs. „De verkopen gaan heel goed, we zien heel wat tevreden handelaren. Dat is natuurlijk het belangrijkste.”

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

Ook de belangstelling van de wereldpers is dit jaar uitzonderlijk groot. Maar liefst vierhonderd buitenlandse journalisten hebben de beurs bezocht en erover bericht. „De algemene teneur in de berichtgeving is dat de veranderingen die zijn doorgevoerd met meer aandacht voor moderne kunst, TEFAF Maastricht naar een nog hoger niveau hebben gebracht. Dat was ook de opzet.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu