Home > Kunst en Cultuur > Geheimzinnige boekpresentatie Rick de Leeuw

Geheimzinnige boekpresentatie Rick de Leeuw

Auteur en zanger Rick de Leeuw, die een aantal jaren geleden Amsterdam verwisselde voor het Belgisch-Limburgse Hex, presenteerde in de fraaie ambtswoning van gouverneur Jos Lantmeeters in Hasselt zijn nieuwe boek ‘De verdwijning van Peter Treckpoel’.

Een boek gebaseerd op een eeuwenoud mysterie van priester Peter Treckpoel rond het jaar 1500. De Leeuw maakte van diens mysterieuze verdwijning een spannend verhaal dat leest als een zoektocht. Een van de locaties die voorbij komen is Château Neercanne. Camille Oostwegel sr. Was dan ook een van de genodigden bij de presentatie, evenals Emile Roemer, de collega van Jos Lantmeeters aan de andere kant van de grens.

„Ik heb het boek al gelezen maar ga niks verklappen”, vertelde Roemer. En Lantmeeters vond het uiteraard niet vreemd dat De Leeuw vanuit Amsterdam verhuisd is naar Limburg. „Wie van schoonheid houdt, komt deze kant op.”

De genodigden op de presentatie moesten enig geduld hebben want na de champagne bij de ontvangst moest er eerst een opdracht worden uitgevoerd om aan de hand van de aanwezige schilderijen een woord te raden waarmee uiteindelijk de sleutel kon worden gevonden om de kist met boeken te kunnen openen.

Voor menigeen geen eenvoudige zaak, maar – zoals verwacht – ging de kist uiteindelijk open.

Het bevalt De Leeuw prima in Limburg. „Zeker in Hex, waar een café en een bakker is. Er is nog een sociaal leven, de mensen zijn vriendelijk. En ze werken, maar toch ook weer niet zo hard als iets noordelijker in Limburg. Dat heeft met de grond te maken. De klei is vanzelf vruchtbaar, op zandgrond moet je extra hard werken om er iets uit te kunnen halen.”

Foto: Rick de Leeuw (rechts) presenteert zijn boek in het bijzijn van de gouverneurs Jos Lantmeeters en Emile Roemer.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.