Home > Culinair > Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Kasteeltje Eyckholt

Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Kasteeltje Eyckholt

In het weekend van 4 en 5 juli vindt de eerste Zuid-Limburgse editie van Reis & Spijs plaats. Reis & Spijs is een smakelijke ontdekkingstocht in de eigen regio en werd voor de eerste keer georganiseerd tijdens de intelligente lockdown. Met Reis & Spijs wilde organisator Boy Haenen deelnemers hun eigen regio laten (her)ontdekken en konden deelnemende horecapartijen toch nog wat omzet genereren.

Voor de Zuid-Limburgse editie van het evenement zocht Boy Haenen de samenwerking met Chapeau. In het weekend van 4 en 5 juli bezoeken alle deelnemers een vijf kastelen tussen Limbricht en Valkenburg. Een van die kastelen is het charmante Kasteeltje Eyckholt, gevestigd in het smalste stukje van Nederland en met een voortreffelijk restaurant.

Kasteeltje Eyckholt werd gebouwd in de achttiende eeuw en heeft een rijke historie: het heeft onderdak geboden aan verschillende families en dienstgedaan als school en als klooster. In de eeuwenoude kapel middenin het kasteel worden nog steeds huwelijken gesloten. Sinds de zomer van 2017 er ook heerlijk gedineerd worden. Toen werd Ria Joosten de trotse eigenaresse van het kasteel.

In het restaurant van Kasteeltje Eyckholt kun je, in een van de diverse ruimtes die het kasteel rijk is of op het ruime terras, terecht voor een heerlijke lunch of uitgebreid diner. In de keuken wordt zo veel mogelijk gewerkt met streekproducten. Het restaurant draagt dan ook met trots het CittaSlow-keurmerk: een internationaal keurmerk met focus op het goede leven en onderwerpen als duurzaamheid en regionale producten.

Kasteeltje Eyckholt doet ook dienst als evenementenlocatie. Denk daarbij aan verjaardagen, jubilea, bruiloften en andere feestelijke aangelegenheden. Zelfs vergaderen wordt, met een lunch of diner vooraf of nadien, een (culinair) feest bij Kasteeltje Eyckholt.

Wil jij Zuid-Limburg (her)ontdekken en tussendoor genieten van verschillende hapjes? Tickets kosten 34,95 euro per persoon en zijn te koop via www.reisspijs.nl.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.