Home > Culinair > DoubleTree by Hilton Sittard baken van vertrouwen

DoubleTree by Hilton Sittard baken van vertrouwen

Een hotel van internationale allure ontwikkelen terwijl zo’n beetje de hele wereld in sluimerstand verkeert. De Sittardse ondernemer Martin Hendricks kreeg het voor elkaar. „Mede omdat onze partners op geen enkel moment het vertrouwen in ons zijn kwijtgeraakt. Maar ik kan niet ontkennen dat het spannend is geweest.”

Trots prijken de grote, moderne letters op de betonnen muur voor het monumentale schoolgebouw. DoubleTree by Hilton, staat er. De letters geven aan dat het enorme complex aan de Parklaan in Sittard, waar hele generaties Sittardenaren hun weg hebben gevonden in de schoolbanken en het fietsenhok, eindelijk de langverwachte nieuwe bestemming heeft gekregen. Binnen de gemeente, de provincie en niet te vergeten in het bedrijfsleven wordt verwacht dat de komst van de luxueuze slaapgelegenheid met inpandig restaurant het zakelijke imago van de voormalige Westelijke Mijnstreek flink zal opvijzelen. Zo’n twee maanden na de opening van het hotel regent het telefoontjes en draaien de boekingssystemen op volle kracht. „We zijn in positieve zin verrast over het aantal boekingen dat we krijgen. Niet alleen voor nu, maar ook voor later in het jaar”, stelt eigenaar Martin Hendricks tevreden vast als hij via de statige, eigentijdse glazen uitbouw een blik naar binnen werpt.

Euforie

De algemeen directeur van Black Label Hospitality, een hotelgroep die met vier verschillende hotelconcepten (inclusief DoubleTree by Hilton) stevig aan de weg timmert in Zuid-Limburg, is een tevreden man. Zijn grote droom is na bijna drie jaar uitgekomen. „Juist op het moment dat de coronacrisis een enorme slachting heeft aangericht in de internationale hotelwereld. We zijn al die tijd geopend geweest, maar er kwamen nauwelijks gasten. De meeste evenementen moesten worden afgelast. Desondanks is het ons gelukt onze teams gemotiveerd te houden. Ook de partijen waarmee we samenwerken, waaronder twee wereldspelers op het hotelgebied, hebben geen moment aan ons getwijfeld.”Nu de crisis eenmaal bezworen lijkt, zijn bij Black Label Hospitality – met DoubleTree by Hilton Sittard voorop – alle blikken gericht op de toekomst. De hotelgroep heeft zich vanaf het begin ten doel gesteld een wezenlijke bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van Zuid-Limburg. „Iedereen ter wereld kent de naam Hilton”, zegt Hendricks. „Dat heeft inmiddels geleid tot een flink aantal contracten met zakelijke partners in de regio. Als we volop draaien bieden we daarnaast werk aan zo’n 75 mensen.”

Buurt betrekken

Het uit 1908 daterende voormalige schoolgebouw in het centrum van Sittard stond ruim tien jaar leeg voordat het werd aangekocht door projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed in Echt. Na een ingrijpende verbouwing, die tientallen miljoenen euro’s heeft gekost, telt het pand nu negentig hotelkamers, diverse vergaderruimtes en restaurant The College. Hier zijn ook niet-hotelgasten van harte welkom om zich onder te dompelen in de bijzondere sfeer van het gebouw, onderwijl genietend van de betere bistrogerechten op de kaart. DoubleTree by Hilton wil als eerste Hiltonhotel buiten de Randstad een uitvalsbasis zijn voor het internationale zakenleven (waaronder Brightlands) en mikt dus in eerste instantie op een internationaal publiek. „Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een aantal formules om ook de Sittardse bevolking – en niet in de laatste plaats de mensen in de buurt – bij dit gebouw te blijven betrekken. Over hoe we dat precies gaan doen, kan ik binnenkort wat meer vertellen. Maar ga er maar vanuit dat het iets heel bijzonders en eigentijds wordt.”Wat in het vat zit verzuurt niet, luidt een bekend gezegde. In het geval van DoubleTree by Hilton Sittard betekent dit dat er ergens in de komende maanden alsnog een ‘officieel openingsmoment’ komt. Martin Hendricks: „Als je midden in een crisis iets als dit kunt neerzetten, mag dat best worden gevierd.”

Parklaan 4 Sittard (NL) –  Hilton.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.