Home > Culinair > Au Coin des Bons Enfants krijgt nieuwe eigenaren

Au Coin des Bons Enfants krijgt nieuwe eigenaren

Au Coin des Bons Enfants aan de Ezelmarkt in Maastricht krijgt een nieuwe eigenaar. Dat werd vandaag bekendgemaakt. Patron-cuisinier George Taselaar draagt na 25 jaar het stokje over aan twee jonge en kersverse horecaondernemers, Timo Reichelt en Lino de Vrede.

Hun loopbanen kruisten elkaar bij sterrenzaak Tout à Fait in Maastricht. Daar stond Timo in de keuken, waar hij veel leerde van Bart Ausums, de chef en eigenaar van de zaak. Ook deed hij ervaring op bij bekende restaurants in Duitsland, Italië en Spanje. Lino was enige tijd sommelier bij Tout à Fait. Beiden waren toe aan iets nieuws, waardoor de beschikbaarheid van Au Coin des Enfants niet op een beter moment had kunnen komen. ,,Ik ben 22 jaar en heb niets te verliezen. En dan als Maastrichtenaar eigenaar worden van deze topzaak, dat is echt fantastisch’’, aldus Timo tegen Entree Magazine.

Samen gaan Timo en Lino Au Coin des Bons Enfants in een nieuw jasje steken, maar dat betekent niet dat gasten straks in een nieuwe, hippe en trendy zaak terechtkomen. In tegenstelling; de traditie en historie van ‘de Coin’ blijven behouden. Wel wordt waar nodig gemoderniseerd, maar de sfeer en de ziel blijven in de zaak zitten. De kaart daarentegen wordt wel iets meer opgefrist; een mix tussen klassiek en modern.

George Taselaar is vol vertrouwen over zijn opvolgers. ,,Ik ben vooral blij dat de traditie hier wordt voortgezet. Het voelt toch een beetje als mijn kindje. Nou, dat is bij Timo en Lino in goede handen, daar ben ik van overtuigd”, citeert Entree Magazine de Maastrichtse chef.

In 2006 ontving het restaurant onder de culinaire leiding van George Taselaar zijn eerste Michelinster, in 2012 raakte het deze kwijt. De twee nieuwe eigenaren zijn jong en ambitieus. Ze winden er dan ook geen doekjes om dat ze er alles aan zullen doen om de zaak haar ster te laten terugkrijgen.

Meer bij Entree Magazine: Oude ‘Coin’ Maastricht in een nieuw jasje

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.