Home > Business > Residentie Rothemermolen nieuw project Gen Residenties

Residentie Rothemermolen nieuw project Gen Residenties

Voor de komende jaren is de verwachting dat naar schatting zo’n 500.000 Nederlanders in hun latere levensfase te maken krijgen met een vorm van ernstig geheugenverlies. Ze hebben zorg nodig, maar willen nog graag zo zelfstandig mogelijk blijven wonen.

Gen Residenties ontwikkelt, bouwt en exploiteert kleinschalige woonzorgprojecten in Zuid-Limburg. Gen Residenties heeft een exclusieve samenwerking met Nobama Care die de 24-uurs zorg levert. Met Nobama Care kunnen mensen met dementieverschijnselen op kleinschalige locaties in Zuid-Limburg zelfstandig blijven wonen. Ze beschikken dan over 24-uurs zorg op elk gewenst moment. „Die zelfstandigheid is voor de betrokkenen heel belangrijk”, vertelt directielid Maurice Hamers. „Familie en vrienden kunnen de bewoners ook elk moment bezoeken als onderdeel van die zelfstandigheid. De geclusterde omgeving waarin de mensen wonen, met de permanente aanwezigheid van zorgprofessionals, geeft de kinderen en naasten een gerust gevoel. Ook de georganiseerde dagbesteding, de versbereide maaltijden en de goede begeleiding dragen daaraan bij.”

Gen Residenties heeft al vestigingen in Heerlen (Residentie Schandelermolen), Sittard (Residentie Gemmaklooster) en Beekdaelen (Residentie Schinnen), daar komt in februari Residentie Rothemermolen bij, gelegen aan de Maastrichterweg tussen Meerssen, Bunde en Maastricht. Hier gaat het om 23 zelfstandige wooneenheden, midden in het groen. Voor 2021 staat er nog een project in Houthem in de planning en voor 2022 projecten in Geleen en Nieuwenhagen. Ook het onlangs aangekochte kasteel Zuyderhoudt in Valkenburg zal een exclusieve locatie worden waar Nobama Care zorg gaat leveren.

„De vraag naar dit soort locaties met aandacht voor de kwaliteit van leven is groot”, zegt Maurice Hamers. „De overheid stimuleert dit soort initiatieven met de nadruk op zo lang mogelijk zelfstandig wonen, met toch de gewenste zorg. Wat dat laatste betreft zit het bij Nobama Care sowieso goed. Op de Zorgkaart Nederland worden onze residenties met een 9,3 gewaardeerd.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu