Home > Branded content > Bar Bistro Saam: de huiskamer van MECC Maastricht

Bar Bistro Saam: de huiskamer van MECC Maastricht

Wie de afgelopen weken met eigen ogen kennis heeft kunnen nemen van het spectaculaire nieuwe gedeelte van MECC Maastricht, kan het bijna niet ontgaan zijn: het aanzienlijk uitgebreide expositie- en congrescentrum is verrijkt met een sfeervol restaurant – inclusief terras – dat vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag, van 8 tot 21 uur geopend is.

Bar Bistro Saam geldt nu al als paradepaardje van het Maastrichtse stadsgedeelte Randwyck, waar onder andere het MUMC+, de Brightlands Maastricht Health Campus en grote delen van de Universiteit Maastricht gevestigd zijn. „Met de komst van Saam is met name voor de Brightlands Campus een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan”, vertelt general manager Monique Mennis. Na jarenlang in Amsterdam gewerkt te hebben, keerde ze vorig jaar terug naar Maastricht, om leiding te geven aan wat inmiddels al de nieuwe huiskamer van Randwyck wordt genoemd. „Een eervolle baan én een baan waaraan ik elke dag opnieuw heel veel plezier beleef.” Wie ook maar even rondkijkt, ziet dat Saam veel allure heeft en een internationale sfeer uitstraalt. „We krijgen veel gasten die niet uit de stad of streek komen. Zij hebben vaak niet alle tijd om de binnenstad van Maastricht uitvoerig te bewonderen, maar krijgen op deze manier wel een goede indruk van de Maastrichtse gastvrijheid.”

De naam Saam is afgeleid van de Maas, de rivier die dwars door Maastricht stroomt en twee delen van de stad met elkaar verenigt. Maar Saam verwijst ook naar samen zijn, samen brengen, elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen, kennis delen en zakendoen in een ontspannen sfeer. En dat vanaf de vroege morgen tot zonsondergang. „Veel mensen laten ons weten dat ze hier heel lang naar hebben uitgekeken”, zegt Monique. „Elke dag krijg ik wel een paar keer de vraag: ‘waarom nu pas?’”

Zoals de Maas door de stad stroomt, ‘stroomt’ Bar Bistro Saam door dit deel van de stad, zou je kunnen zeggen. Eenmaal binnen heb je al snel het gevoel dat je aan de oever van de Maas op een terrasje zit te genieten, van een kop koffie met iets lekkers erbij, een uitgebreid ontbijt of een van de signatuurgerechten, waarvoor chef de cuisine Charlie Otten zoveel mogelijk producten en ingrediënten van dichtbij huis gebruikt. „Vers, puur en eerlijk”, is ons uitgangspunt, aldus Monique. Bij de totstandkoming van het interieur is aan alles gedacht: zelfs de onmiskenbare bogen van de oude Maasbrug komen erin terug. „Bar Bistro Saam is eigenlijk het verhaal van de stad Maastricht. Een verhaal dat wij graag vertellen, maar ook een verhaal dat onze gasten kunnen delen. Bar Bistro Saam, de naam zegt eigenlijk alles.”

Forum 100, Maastricht (NL) – barbistrosaam.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu