Home > Branded content > Mestrini, de familie van vakmanschap en passie

Mestrini, de familie van vakmanschap en passie

Mestrini Optiek & Optometrie. Het verhaal waarin meer dan zestig jaar kennis en ervaring in de branche, het fingerspitzengefühl van de doorgewinterde ambachtsman en een collectie vol iconische monturen, naadloos samenkomen. Meer dan zes decennia: van Parkstad tot de grootste van het Heuvelland.

Wanneer het verhaal van Mestrini Optiek & Optometrie precies begint, weet niemand. Het moet ergens midden jaren ’60 zijn geweest, toen ‘opa’ Mestrini in de drogisterij van zijn moeder in Kerkrade een brillenhoekje opende. Het brillenhoekje werd groter en groter, totdat het de volledige drogisterij en het aangrenzende pand in beslag nam. In 1998 nam Harold het bedrijf van zijn vader over. Zijn vrouw Monique had aanvankelijk weinig met het familiebedrijf maar ‘ontkwam er niet aan’. Haar man wist alles wat er te weten viel over optometrie en optiek, maar had weinig kaas gegeten van het runnen van een bedrijf.

Ambacht

Terwijl Monique Mestrini zich bezighield met ondernemerschap, kreeg Harold alle ruimte om zich verder te verdiepen in de werking van het oog. „Toen ik bij pap in het bedrijf begon, trok het opmeten en onderzoeken van het oog direct mijn aandacht. Met de kennis die uit die onderzoeken kwam, kon ik visuele problemen echt oplossen. Dat vond ik schitterend.” Harold volgde als een van de weinigen in Nederland de opleiding tot optometrist – een oogarts zonder bevoegdheid om te opereren – en is inmiddels al meer dan veertig jaar trots vakspecialist. Anno 2022 geldt hij als een van de meest vooraanstaande optometristen van het land en komen vaste en nieuwe klanten van heinde en verre voor zijn hulp bij complexe visuele problematieken. „Ik zie mijn werk als een ambacht, ik blijf altijd leren en ik blijf altijd bezig. Ik heb inmiddels alles wel voorbij zien komen.”

Uitgesproken monturen

„Harold is goed in visuele problemen oplossen. Ik bleek al gauw de juiste feeling te hebben om die oplossing in de juiste vorm te gieten”, zegt Monique Mestrini. De mooiste monturen vinden is haar op het lijf – of gelaat – geschreven. Uitgesproken en iconische modellen sieren dag in dag uit haar gezicht en vormen overal waar ze gaat een uithangbord voor Mestrini Optiek & Optometrie. Monique is op de hoogte van alle trends op het gebied van brillen en zonnebrillen. „Maar belangrijker is, denk ik, dat ik precies weet welke bril bij welk type gezicht past. Zo vullen Harold en ik elkaar aan; bij ons ga je alleen naar huis met een bril die bij je ogen én bij je gelaat past.”

Opvolging

In de derde generatie Mestrini vinden we het beste van zowel Harold als Monique verenigd. Jules Mestrini stapte in 2018 in het familiebedrijf. Ook hij volgde de opleiding tot optometrist en is, net als zijn moeder, helemaal thuis in de trends op het gebied van monturen en merken. „Ik vind het belangrijk om alles zelf ook te kunnen, zodat ik altijd kan uithelpen waar nodig en weet wat er speelt. Maar vooral zodat ik mijn collega’s kan helpen om betere opticiens en optometristen te worden.” Jules is zich ervan bewust dat zijn vader ooit met pensioen gaat en het vinden van een opvolger niet gemakkelijk is. „Er zijn immers nog maar weinig mensen met dezelfde passie voor het vak. En hebben ze die passie wel, dan ontbreekt de ervaring. Hoewel pap nog wel een paar jaar blijft, is het aan mij om nu al de juiste persoon te vinden om hem op te volgen, zodat we voldoende tijd hebben om hem of haar klaar te stomen.”

Toekomst

Wat ooit begon als een brillenhoekje telt inmiddels drie brillenzaken in Zuid-Limburg. Als het aan Jules lag zou hij vandaag nog een paar filialen openen. Maar ook de optiek- en optometriebranche komt op dit moment veel handjes tekort. „Hoewel de ambitie om verder uit te breiden er altijd zal zijn, moet die groei van binnenuit komen. Voor nu ligt de focus op het vinden van de juiste mensen en die vervolgens op het beoogde niveau brengen.” Kennis, ervaring, service en aandacht als fundament voor het Mestrini-imperium van de toekomst.

mestrini.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.