Home > Mode en Beauty > Stenders Maastricht: het succes uit Letland, nu ook in Nederland

Stenders Maastricht: het succes uit Letland, nu ook in Nederland

Stenders Cosmetics is een bedrijf dat vooral populair is in Oost-Europa en grote delen van Azië, maar daar komt langzaam verandering in. Dit najaar opende in Maastricht de allereerste West-Europese franchisestore van Stenders Cosmetics: het van origine Letse cosmeticabedrijf, opgericht in 2001, maakt bad-, body-, en andere verzorgende producten met bijna alleen maar natuurlijke ingrediënten. Goed voor je huid, hoofd én voor de planeet.

Me-time: even afschakelen, jezelf op de eerste plek zetten en opladen. In Nederland is het anno 2021 helemaal hip, maar in Letland is het al decennia de way of life. Me-time vormde twintig jaar geleden de basis voor Stenders Cosmetics, weet Lydeke van Soest, franchisenemer van de Maastrichtse flagstore van het merk. Met de natuur als grote inspiratiebron – het merk draagt de naam van een 17e eeuwse Duitse natuurgeleerde, ontwikkelde Stenders een complete collectie bad-, body- en andere verzorgende producten. Zo zijn er een complete lijnen gebaseerd op werkzame eigenschappen en geuren van jasmijn, cranberry of grapefruit, om er maar een paar te noemen. Alle producten uit de Stenders-collectie zijn tot 96% puur natuur. De overige procenten worden aangevuld met duurzame stoffen; stoffen die schadelijk zijn voor moeder aarde daarentegen worden vermeden.

Ondanks het succes van Stenders in Oost-Europa en delen van Azië, bleef het merk in het westen van Europa redelijk onbekend. ,,En dat verbaasde ons”, vertelt Lydeke. ,,Toen wij Stenders per toeval in Letland tegenkwamen, waren we direct enorm enthousiast. Dat zouden we ook in Nederland moeten introduceren, dachten we.’’

En zo geschiedde: wie nu zijn weg van het centraal station in Maastricht naar het centrum van de stad vindt, wordt halverwege het immer gezellige Wyck verrast door een pracht van een authentieke gevel, maar ook door geuren van bloemen en planten. In het boetiekje word je opgewacht door een immer vrolijke gastvrouw en een kleurrijk assortiment aan zeepjes, schuimpjes, scrubs en zalfjes. Er is zelfs een lijn speciaal voor kinderen. Alles voor me-time, voor jezelf of voor onder de kerstboom.

Stenders Maastricht is zeven dagen per week geopend.

Wycker Brugstraat 58, Maastricht (NL) – stenders-cosmetics.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.