Home > Mode en Beauty > Rademakers FF: het adres voor een alledaagse kwaliteitsjas

Rademakers FF: het adres voor een alledaagse kwaliteitsjas

Met meer dan 50 jaar ervaring maakt mantelhuis Rademakers FF in Sittard een omslag. Terwijl Rademakers FF van oorsprong een bonthuis is dat vaak werd geassocieerd met klassieke luxe, ligt de focus vandaag de dag op het aanbieden van trendy kwaliteitsjassen in lammy en leer, die ook gewoon elke dag kunnen worden gedragen. Met de collecties speelt Rademakers FF steeds meer in op het seizoen. Ik ging langs voor een kleurrijke stylingsessie en maakte kennis met de nieuwe voorjaarstrends.

Hoewel ze middenin de verbouwingsuitverkoop zitten, hangt een deel van de kleurrijke voorjaarscollectie al in de winkel. Allereerst wordt mij een kopje koffie aangeboden en neem ik plaats in een van de zitjes. Eigenaresse Helma Rademakers vraagt waar ik naar op zoek ben. Ik vertel dat ik een jasje zoek voor de aankomende lente, dat ik ook eventueel door het hele jaar heen op een outfit kan dragen. Helma neemt me mee naar de nieuwe collectie en vertelt over de trends van dit seizoen bij Rademakers FF.

Oranje
De eigenaresse kiest eerst een kleurrijk, oranje jasje voor me uit. Een kleur waar ikzelf niet snel voor zou kiezen. Helma Rademakers: ,,We zien dit voorjaar veel felle kleuren terug in onze collectie. Oranje is er daar van. Dit oranje jack is het model van 2019.”

Na het aantrekken van deze eyecatcher ben ik verbaasd over hoe licht en zacht hij is. ,,Dat komt omdat hij is gemaakt van velours”, aldus Helma. Dit jack is een ware eyecatcher dankzij de felle kleur. ,,Het model is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zo maken we hem bijvoorbeeld ook in felgeel, blauw of groen. Helemaal in de kleuren van het seizoen.”

  

Klassiek wit
Als tweede zoekt Helma deze witte klassieker voor me uit. Deze had mijn aandacht al bij binnenkomst. Ik trek het jack aan en ben op slag verliefd. Het fijne aan deze klassieker vind ik dat ik hem eindeloos kan combineren. Hij staat mooi op een jeans, maar ook op een pantalon of rok. Het jasje heeft een gladde toplaag. De eigenaresse weet me te vertellen dat dit komt omdat hij is gemaakt van lamsnappa. Helma: ,,Hij is klassiek, maar toch stoer dankzij de grote, zwarte knopen en de split achter.”

Toffeekleur
Bruin is terug in de mode en dat zien we ook terug in de collectie bij Rademakers FF. Het derde jack – in toffeekleur – is een wijder model. Opnieuw verbaas ik me erover hoe licht ook dit jack is. ,,Dit is het ideale model voor vrouwen met vormen, omdat hij een hoge kraag heeft en wijdt uitloopt”, aldus Helma. Het fijne aan dit model is dat je er alle kanten mee op kunt. Ik kan het klassiek combineren op een rok of speels op een flared jeans.

Zwart
Als laatste kiest de eigenaresse een zwarte jas voor mij uit. Helma: ,,Een kleur die het ieder seizoen goed doet.” En daar kan ik alleen maar mee instemmen, zwart blijft – hoe dol ik ook ben op alle andere kleuren – favoriet. Het fijne aan dit model vind ik de dubbel deelbare rits, die zowel van boven als van onder kan worden geopend. Daarbij heeft Rademakers FF ook accessoires in zijn collectie. Van tassen tot hoedjes. Op de foto draag ik een moskleurig, bruin hoedje. ,,Deze kun je eigenlijk nu al dragen, maar ook op een iets mindere lentedag is hij ideaal.”

Het fijne aan de service bij Rademakers FF is dat alles op maat kan worden gemaakt, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat een jas speciaal voor jou gemaakt is. Ook maken ze persoonlijke jassen op aanvraag. Dat gebeurt allemaal achter in de zaak, in het eigen atelier.

Verder geven ze advies over hoe je een jas het beste kunt onderhouden. ,,Na de aankoop houdt het bij ons niet op, we adviseren graag over hoe je het beste je aankoop kunt onderhouden en bieden nazorg aan. Zo kun je het jack laten opfrissen door het professioneel te laten reinigen.”

Met deze persoonlijke styling bij Rademakers FF heb ik ontdekt wat een goede kwaliteitsjas is: het hebben van jarenlang onbezorgd plezier van een leren jas, die met goed onderhoud eigenlijk bijzonder duurzaam is. Ook de mannen die op zoek zijn naar een stoere leren (cabrio) jack zou ik aanraden om eens een keer binnen te lopen bij Rademakers FF.

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu