Home > Mode en Beauty > Eat, discover, shop, repeat

Eat, discover, shop, repeat

Op zo’n halfuur rijden van Maastricht en een uur rijden van Brussel en Antwerpen ligt Maasmechelen Village. De shopbestemming met meer dan honderd wereldberoemde luxemerken. Blogger Janneke bracht een bezoekje aan het shopwalhalla om zelf een dagje uit te ervaren. Ze scoorde interessante items voor haar voorjaarsgarderobe, proefde onderweg van de Luikse wafels en ontdekte de kleurrijke kunstwerken van Nina Minnebo.

But first coffee
Mijn dagje uit begint op de parkeerplaats van Maasmechelen Village. Nadat ik mijn auto gratis heb geparkeerd, vervolg ik mijn weg naar de ingang. Een halfuur voordat de boetieks hun deuren openen, schuif je bij een van de restaurants al aan voor een cappuccino of uitgebreid ontbijt. Ik neem plaats bij Le Pain Quotidien. De ideale ontbijtspot als je dol bent op verse en biologische producten. Op de kaart vind je onder andere smakelijke ontbijtcombi’s. Ik ga voor de gerookte ham en mozzarella op biologisch zuurdesembrood.

Shop till you drop
Daarna is het tijd voor het echte werk. Met meer dan honderd luxeboetieks is Maasmechelen Village de plek om te shoppen voor hem, haar of gewoon voor jezelf. Merken als Armani, ba&sh, Hackett, Sandro, Clarins, Essentiel, Furla, Karl Lagerfeld, Lacoste, Ted Baker en Twinset komen voorbij. Blijvende luxueuze boetieks worden afgewisseld door onverwachte pop-up stores. Onderweg stil ik mijn ‘lekkere trek’ met een Luikse wafel en neem de tijd om de kleurrijke etalages, vol met verfrissende voorjaarsitems, te bewonderen.

Let’s have dinner
Hoewel ik normaliter voor een snelle hap ga tijdens het shoppen, besluit ik mijn dagje uit compleet te maken met een uitgebreid diner. De restaurants van Maasmechelen Village zijn zo ingericht dat je er maar al te graag plaatsneemt. Verwacht fraaie interieurs met stijlvolle details en een verfijnde menukaart. De opties voor bezoekers met trek zijn reuze. Van Italiaans bij Giuliano en Amerikaans bij Ellis Gourmet Burger tot typisch Belgisch bij Le Petit Belge. Dat neemt niet weg dat je er niet terecht kunt voor een snelle hap. Daarna shop ik in alle rust nog even verder, Maasmechelen Village is namelijk zeven dagen per week tot 19.00 uur geopend. Liefhebbers kunnen na een dagje shoppen overnachten bij Hotel Terhills, dat op loopafstand van de village ligt. Ik keer terug naar Maastricht. Tot snel Maasmechelen Village!

Selfietime
Terwijl ik mezelf wegwijs maak in het shopwalhalla, kom ik verschillende ‘instawaardige’ photobooths tegen. Een onderdeel van de Let Yourself Glow-campagne. Een centrale campagne die in alle villages van The Bicester Village Shopping Collection terug te zien is. De campagne staat in het teken van jezelf ontplooien, voor jezelf zorgen en bovenal jezelf laten stralen. Maasmechelen Village is dan ook volledig veranderd in een Glow Village met opvallende neonkleuren, onverwachte arcade games en prachtige photo-booths. Met mijn eigen telefoon leg ik hier mijn shopmoment vast. Een perfect kiekje voor op Instagram! The Bicester Village Shopping Collection bestaat in totaal uit elfvillages in Europa en China, waar Maasmechelen Village onder-deel van uitmaakt. Iedere village heeft haar eigen unieke boetieks met kortingen tot 60%.*

Art spotting
De Belgische kunstenares Nina Minnebo heeft tijdens mijn bezoek de village omgetoverd tot het decor van een artistieke wervelwind waar street art en cultuur elkaar ontmoeten. Nina Minnebo is gespecialiseerd in abstracte kunst. Ze gebruikt felle, levendige kleuren en bouwt ze tot in de perfectie op tot een energiek, spectaculair lichtspel. Overal in de village kom je kleurrijke kunstwerken tegen, waaronder het niet-te-missen felroze 3D-geprinte beeld van Manneken Pis. Het geeft je direct een gevoel van geluk en plezier. De bezoekers kijken hun ogen uit. Nog tot 22 maart kun je je laten inspireren door haar kleurrijke kijk op de wereld. tbvsc.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.