Prikpop

Ik heb hem te pakken hoor, en man…wat ben ik er trots op. De Man-flu. Ik meld aan haast iedereen dat ik een beetje spierpijn heb, wat hoofdpijn ook. Ik pak mijn tweede paracetamol van de dag en heb het een beetje koud.

En wat een heerlijk trots gevoel is het. Normaal zou ik me schamen voor de man-flu. Ik vind mezelf altijd enorm dapper als ik een beetje pijn heb. Dat vind ik overigens vooral zelf, mijn über-mannelijke ik.

Had ik al verteld dat ik ook spierpijn heb? Ik voel iedere beweging in mijn bovenarm, maar toch ben ik gewoon gaan scheidsrechteren op het hockeyveld van mijn zoontje. Hoezo bikkel!

Ja, ik heb vrijdag met gepaste trots mijn shotje Janssen gepakt

Ja, ik heb vrijdag met gepaste trots mijn shotje Janssen gepakt. Blijmoedig trok ik in de lentezon met paspoort en gezondheidsverklaring naar het MECC in Maastricht, waar ik zowaar een soort van festivalsfeer ervoer. Ik werd door buitengewoon vriendelijke gele hesjes naar de juiste toegangspoort gewezen. ‘Veel plezier’, werd me zelfs nagejoeld. Ik meldde me bij het eerste checkpoint met mijn ticket, die vakkundig werd gescand. De rij viel onwennig mee.

Bij de tweede poort werd ik nog net niet gefouilleerd (wat ik dan weer jammer vond om het échte concertgevoel te beleven) en bij de derde poort kwam ik bij een vriendelijke jongedame uit die me de keuze der keuzes liet. Rechts of links?

Dan knal hem maar links erin. Ik waande me op links voor het hoofdpodium in Landgraaf. De prik ging erin, en de kleine blauwe plek voelt als een iets uit de hand gelopen beuk aan de rand van de moshpit.

Meteen mocht ik via de “kalm-aan-laan” even chillen op de MECC-recovery. Een kwartiertje bijkomen, samen met mijn collega-concertgangers, jong en oud. Dit was kennelijk ook een Pinkpop Classic.

Ik was trouwens de enige die zich aan de rand van de moshpit wat had misdragen, niemand toonde enige sporen van een aangeslagen arm. Dat moest dan wel mijn enorme mannelijkheid bewijzen.

Al molenwiekend liep ik naar buiten, de bewaking nog vriendelijk bedankt.

De zomer kan beginnen, het festivalseizoen is geopend. En het eerste concert was een geweldig cadeau. De lichte kater met hoofdpijn neem ik graag op de koop toe.

Voortaan ieder jaar Prikpop?

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu