Home > Blog Sander Kleikers > Het licht in Noorwegen 

Het licht in Noorwegen 

Ik zag het licht deze dagen. Voor het noorderlicht zat ik net niet noordelijk genoeg, maar ik zag wel een hoopgevend lichtpunt. Met wielerploeg Team Visma | Lease a Bike was ik een paar dagen in Noorwegen, op bezoek bij de hoofdsponsor in Oslo en vervolgens twee intensieve dagen teambuilding in de Noorse bergen.

De nette trein reed vervolgens op tijd, over besneeuwde rails, door de kou.

Het was mijn eerste kennismaking met dit prachtige land. Alleen al bij aankomst zag ik een schoon en goed georganiseerd vliegveld. Behulpzaam personeel en überhaupt hele vriendelijke mensen overal.

De nette trein reed vervolgens op tijd, over besneeuwde rails, door de kou. Ook dat kan dus.

Op straat zag ik weinig autoverkeer, nauwelijks graffiti, nergens rotzooi op straat. Een verademing.

Daarna een twee uur durende autorit over een haast ongebruikte snelweg. Langs besneeuwde bossen, bevroren meren en de typische Scandinavische rode cabins in de heuvels. Een enkele langlaufer zoeft voorbij, soms een verlaten skiër op een nog meer verlaten piste. En de hemelse uitzichten. Het pallet verfraait met de minuut, en als de zon echt onder gaat, kleuren talloze kleine cabin-lichtjes de rustgevende bergen.

Het was een ware ontdekking en ik ben blij dat het nog bestaat. Aandacht voor natuur, de omgeving en elkaar. Geen noorderlicht nodig om wel het licht te zien.

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.