Home > Blog Sander Kleikers > Haagse Goedheiligman

Haagse Goedheiligman

Deze week was ik een paar dagen in het centrum van de vaderlandse politiek. Over het sfeervolle Kerst-verlichte Plein liep ik in de avond naar het Binnenhof. Langs de Hofvijver, de Ridderzaal en het Torentje.

De werkplek van onze nieuwe premier.

Aan de rand van de vijver stonden veel borden met daarop nog veel meer beloftes. Meer natuur, minder accijns, meer bewegen, minder migratie, meer of minder geloof. Erboven de hoofden van steun-vragende kandidaat-volksvertegenwoordigers.

Politici met idealen en dromen. Van een betere wereld, van een kleinere wereld, een groenere, diervriendelijkere, veiligere of socialere wereld. Met dromen van een plek in het parlement, het kabinet of zelfs als minister-president.

Tot en met woensdag stapelen de kado’s zich verder op aan uw voordeur. Torentjeshoog

Gisteren kwam de Goedheiligman aan in Gorinchem, maar als we de debatten mochten geloven was hij (met alle Haagse hulpsinterklazen) al een paar weken in het land.

Minder belasting, meer geld, meer veiligheid, meer of minder natuur. Alles werd de afgelopen weken keurig ingepakt, met een enorme strik erom. Een pakjesboot aan beloftes, een vloot beter gezegd.

Tot en met woensdag stapelen de kado’s zich verder op aan uw voordeur. Torentjeshoog.

Het lijkt allemaal heel wat. Maar dat weten we pas na woensdag zeker. Als de presentjes stilaan worden uitgepakt. Als er in de formatie liters water bij de geschonken wijn wordt gedaan.

Dus om teleurstelling te voorkomen, wees wijs. En besef wat je redelijkerwijs kunt verwachten en vooral wat niet. En wat voor jou of soms juist voor een ander écht nodig is.

Maar besef vooral dat de enige echte Goedheiligman ook nooit kan zonder jouw eigen inzet. En daarmee jouw eigen doordachte verantwoordelijkheid.

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.