FOMO

Omdat ik de tv-talkshows soms een beetje moe ben (met steevast dezelfde plaat overgoten met een andere saus), ben ik me op andere platformen aan het begeven.  Zo werd ik een paar weken geleden uitgenodigd om Clubhouse te verkennen. Een soort online audiocafé waar in allerlei ‘rooms’ verschillende gesprekken worden gevoerd. Nogal uiteenlopend, van bloedserieus tot (on)gein.  Van een discussie over dickpics ‘wanneer kreeg jij de eerste?’ (ja echt waar) tot de marketingstrategie van en voor Generatie Z’ers.  En geen zorgen: ik moest ook opzoeken wat Generatie Z was. En kwam er prompt achter dat er ook Generatie Y, X en zelfs Alpha was… en zo waarschijnlijk nog een heleboel. En dat die generaties stiekem allemaal om andere benaderingen vragen. Leerzaam.

Ik probeer bij te blijven in de digitale wereld, die door corona nog eens verder werd gedigitaliseerd en versneld. Zo werd ik ook getriggerd door Cryptocurrency. Natuurlijk veel te laat.  Tegen de tijd dat ik het serieus nam was de voorlopige piek alweer geweest. Typisch gevalletje net-niet. Maar ik laat me inmiddels via Clubhouse-rooms een beetje bijpraten over die Crypto.

En ja, ik heb ook nog een baan….Want hoe interessant en veelzijdig die rooms ook kunnen zijn, ik word er ook lichtelijk nerveus van. Ik krijg last van FOMO. De Fear Of Missing Out. Ik zal en moet een beetje Clubhouse volgen. En eigenlijk zou ik zelf een room moeten moderaten over een thema dat mij raakt of waar ik enige verstand van heb. ‘Moderaten’ ja: gaaf woord voor discussie leiden. En ik bevind me nu in een ‘zone’ waarin ik het even niet meer weet. Ik ben de generatie X’er die generatie Y en Z probeert te begrijpen en zelfs te volgen.

Moet ik me nu volop gaan storten op de haast moderne encyclopedie Clubhouse, naast de non-stop nieuwsstroom op social media? En moet ik me niet nog meer inlezen in Crypto? Want voordat ik het door heb, is vast iedereen hartstikke rijk ervan geworden en zit ik met een paar spaarcenten te wachten op groeiend gras op een ouderwetse bank.

‘Ik moest en zou ook naar buiten… Zonder oortjes, rooms of alerts.’

Ik heb ernstige klachten van FOMO en wil daar gauw vanaf. Nu zou je zeggen: telefoon weg en start een digital detox (ook gaaf he).  Maar ik laat me graag ‘influencen’ en ben inmiddels al zo vervlecht met generatie Y en Z dat ik mee wil. En soms mijn eigen afkomst, drive en motivatie vergeet. Waarom doe ik ook alweer wat ik doe?

Ik kijk uit het raam en zie wandelaars lopen. In de zon, zonder telefoon. Snel trek ik mijn schoenen aan en ga ook. Ik word dus graag ‘geïnfluenced’ en ook hier gold mijn FOMO. Ik moest en zou ook naar buiten… Zonder oortjes, rooms of alerts.

En wat deed die rust me goed! Hoofd vrij voor nieuwe input. Een leven lang leren en ontwikkelen en tegelijk de eeuwige zoektocht naar balans.

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu