Home > Blog Sander Kleikers > ‘Geen sociaal leven zonder alcohol’

‘Geen sociaal leven zonder alcohol’

De kannen waren leeg. De kannen water welteverstaan. En de flessen rode en witte wijn onaangebroken. Nogal ongebruikelijk als grootgebruikers Lex Nelissen en Big Benny in de studio te gast zijn. Normaal goed voor een paar glaasjes, maar vandaag niet. Ze doen mee met ‘Ik Pas’. Een actie ter bewustwording van hun alcoholgebruik. En dus slaan ze 40 dagen lang de drankjes over. 

En dat terwijl in de visagieruimte onze AvondGasten dagelijks hartelijk worden ontvangen, met een hapje en een drankje. Een kleine borrel voorafgaand aan de uitzending. De plek waar de gasten elkaar beter leren kennen in een gemoedelijke sfeer. ‘En daar hoort een drankje bij’, zo denken we.

Vindt Lex Nelissen ook: ‘Zonder alcohol geen sociaal leven’. De toon is gezet aan tafel op tv. Lex moest de drank enkele jaren geleden noodgedwongen laten staan na wat fysieke ongemakken. ‘Ik ging nergens meer heen. Geen feestje, geen kroeg. Ik sloeg zelfs etentjes en oudejaarsavond over. Er was niks aan, als anderen wel hadden gedronken’.

Big Benny idem. Voor de man met hits als: ‘Gaef mich beer en whisky’, ‘Drink ut beer es het kaad is’ en ‘Lurrie en Kloeke’ is het podium beklimmen met een glas water (in plaats van zijn bier) nogal bijzonder. En toch waagt hij zich eraan.  Benny hoopt over 40 dagen fitter te zijn, rustiger te slapen en wellicht iets minder Big te zijn. Klinkt allemaal optimistisch. Maar om nu voorgoed te stoppen met de drank, gaat ook Big Benny te ver.

Ik wilde aanvankelijk zelf ook meedoen met de Ik Pas-actie. Van Aswoensdag tot en met Paaszondag geen alcohol. Maar terwijl u dit leest, sta ik op de latten in Oostenrijk. Vermoedelijk in een rotgang richting een mooie ‘Schneehütte’. En omdat ik vrees de après-ski niet met een paar glazen water door te komen, paste ik voor deze actie. Nog voordat ie goed en wel was begonnen.

‘Geen sociaal leven zonder alcohol’.  Het leek een boude uitspraak aan tafel op TV. Maar hoe langer ik erover denk, des te meer ik inzie dat daar wel iets in zit. Geniet, maar drink met mate. Met de nadruk op drink.

Dat nu net die persoonlijke levensles de uitkomst is van mijn bewustwording rond alcoholgebruik…Prosit!

 

Sander Kleikers

 

Presentator / verslaggever bij L1 en daarnaast debatleider en dagvoorzitter.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.