Home > André Rieu > Eindelijk terug op het Vrijthof

Eindelijk terug op het Vrijthof

,,Wat ben ik ongelooflijk blij dat we iedereen weer mogen ontvangen op het Vrijthof in Maastricht, nadat we vanwege covid daar twee jaar achter elkaar niet hebben kunnen spelen. In 2020 stonden 12 concerten gepland en het was een grote teleurstelling dat we die moesten afgelasten. Maar ik dacht, het is eenmalig, volgend jaar staan we hier weer.

Dat feest ging dus niet door. Ook in 2021 moesten we weer alle concerten in mijn eigen stad Maastricht afgelasten. Wie had dat gedacht, dat het zo lang zou duren. En niet alleen die concerten, maar álle concerten over de hele wereld. Pas begin december 2021 konden we eindelijk weer optreden en wel in Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Vier avonden lang voor een volle zaal, de mensen weliswaar allemaal met mondmasker, maar de sfeer zat er toch vanaf het begin goed in.

Vanaf dit voorjaar zijn we bezig met wat wij noemen de ‘inhaalconcerten’.  Want omdat alle geplande optredens verschoven zijn, hebben wij heel wat in te halen. Ik wil de mensen die een ticket hebben gekocht niet teleurstellen, dus overal waar dat kan, komen we alsnog spelen. De afgelopen maanden waren dat al flink wat concerten en ook de rest van het jaar zijn we daar grotendeels mee bezig.

Het fijne is dat de sfeer overal geweldig is. De mensen zijn zó blij om weer naar ons toe te komen en om te genieten. Het voelt voor iedereen als een bevrijding. Ook voor mijn orkest natuurlijk. Alle muzikanten en medewerkers hebben bijna twee jaar lang niet samen kunnen spelen. Ze misten niet alleen de muziek, maar ook elkaar.

Het was zo ontroerend dat op een zekere dag het hele orkest bij mij in de tuin stond als verrassing. Ik besefte meer dan ooit dat we één grote familie zijn en we niet zonder elkaar kunnen.

Het was voor mij maar moeilijk wennen in de coronatijd. Ik ben gewend om met het orkest op reis te zijn over de hele wereld. Natuurlijk ben ik ook graag thuis, maar die variatie maakt het leven extra de moeite waard. Ik heb me de afgelopen twee jaar vooral in de keuken veel beziggehouden met het bakken van taarten. Ik kreeg er echte veel plezier in en maakte de ene creatie na de andere. Het waren grote taarten met allerlei smaken. De hele buurt kon er van mee proeven. Maar ja, op een gegeven moment was ik wel zo’n beetje uitgebakken, ik wilde weer gaan spelen.

Het wordt deze zomer in Maastricht een fantastische sfeer en kijken er naar uit om elke avond weer voor een geweldig publiek te staan. We hebben een heel bijzonder programma samengesteld, het wordt heel speciaal. En we spelen niet 12 keer, maar zelfs 15 keer. Zoveel concerten hebben we in Maastricht nog nooit eerder gegeven, dus ik ben heel benieuwd. Veel mensen die komen, hebben twee jaar geleden al een ticket gekocht. In twee jaar tijd kan veel gebeuren, maar ik hoop dat verreweg de meeste mensen van toen, nu nog in de gelegenheid zijn om een van onze concerten bij te wonen.

Bovendien zijn we ook al volop bezig met de voorbereiding van onze kerstconcerten in Maastricht. Die geven we in december. Ook die hebben we twee jaar niet kunnen doen. Deze keer wordt dat weer heel romantisch in MECC Maastricht. Maar eerst gaan we naar het Vrijthof en willen we jullie een onvergetelijke avond bezorgen.’’ – Andre Rieu

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu