Home > André Rieu > André Rieu vergeet Vrijthof en hoopt op MECC

André Rieu vergeet Vrijthof en hoopt op MECC

Zoals te verwachten viel gaan de Vrijthof-concerten van André Rieu dit jaar definitief niet door. „Wij kunnen niet garanderen dat we op een normale manier die concerten kunnen geven”, zegt de wereldberoemde orkestleider uit Maastricht. „Als tegen die tijd nog anderhalve meter afstand moet worden gehouden, dan gaat dat voor ons niet werken. En we weten ook nog niet hoe het dan zit met reizen en de mogelijkheden op de restaurantterrassen. Aangezien wij een internationaal publiek hebben, is dat te onvoorspelbaar.”

De kaartjes voor de twaalf uitverkochte concerten zijn in 2022 nog geldig. Ze waren eigenlijk bedoeld voor de concerten van 2020, die ook al vanwege corona werden afgelast.

André Rieu richt zijn hoop op de kerstconcerten in MECC Maastricht. „Tegen die tijd mag je toch denken dat alles weer een beetje normaal is. En eerder dan december hopen we ook al in het buitenland te kunnen optreden, zoals in Israël waar het momenteel goed gaat met vaccineren en de meeste maatregelen zijn losgelaten.”

Als Rieu en zijn Johan Strauss Orkest in het najaar weer op tournee kunnen, dan hebben zij anderhalf jaar stilgelegen. „Dat heeft natuurlijk miljoenen gekost omdat we al onze mensen in dienst hebben gehouden. Dankzij de overheidssteun hebben we niemand hoeven te ontslaan, maar uiteraard is er heel wat spaargeld verdampt. Het is niet anders, we kijken er naar uit dat we straks weer mogen optreden en dat we deze periode snel kunnen vergeten.”

In de zomer zal het tamelijk rustig blijven op het Vrijthof in Maastricht. Ook ’t Preuvenemint, het grootste culinaire openluchtfestijn van Nederland, dat normaal eind augustus zou worden gehouden, is geannuleerd.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu