Home > Society > Chapeau Community bezoekt Spencer’s voor eerste kwartaaldiner 2024

Chapeau Community bezoekt Spencer’s voor eerste kwartaaldiner 2024

Alles werd uit de kast getrokken voor het eerste kwartaaldiner van de Chapeau Community, dinsdag bij Spencer’s, het vernieuwde restaurant van het Kruisherenhotel in Maastricht. Dertig ondernemers uit Belgisch en Nederlands Limburg beleefden daar een avond gevuld met livemuziek, champagne, fijne Franse smaken en goede gesprekken.

Het is een veel voorkomend fenomeen: de figuurlijke drempel die veel gasten ervaren bij restaurants gevestigd in een hotel. Zo werd ook meermaals benadrukt tijdens het kwartaaldiner bij Spencer’s. Het hotel met zijn imposante koperen entree – gevestigd in het voormalige Kruisherenklooster – geniet bekendheid tot ver buiten de provinciegrenzen. Toch moest het gros van de aanwezige ondernemers toegeven dat ze er tot noch toe niet aan hadden gedacht om op deze plek – ‘tussen hemel en aarde’ – te reserveren voor lunch of diner.

Om daar verandering in te brengen kreeg het restaurant in het Kruisherenhotel in 2023 een nieuwe, smaakvolle maar toegankelijke, formule en een nieuwe naam: Spencer’s. Het kwartaaldiner voor de Chapeau Community werd door het team van Kruisherenhotel en het overkoepelende Oostwegel Collection met beide handen aangegrepen om dat vernieuwde concept goed in de markt te zetten.

Zo werd het aperitief (en later ook het digestief) in Spencer’s Bar muzikaal omlijst met live jazzmuziek verzorgd door studenten van het conservatorium. Daar konden de aanwezigen onder het genot een glas Louis Roederer champagne en amuses (oesters en steak tartaar) van genieten alvorens plaats te nemen in het restaurant.

Daar werd een driegangenmenu geserveerd waarin de Franse bistrosmaken die chef de cuisine Camiel Custers in 2023 introduceerde de hoofdrol speelden. Van zalm en kreeft tot zwezerik en truffel.

Zoals altijd werden de aanwezigen gevraagd om tussen de gangen door van plaats te wisselen, zodat er optimaal genetwerkt kon worden. Het bleef dan ook vrijwel geen moment stil tijdens het diner; ondernemers uit alle sectoren maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar (beter) te leren kennen. Slechts op de momenten dat Oostwegel Collection-eigenaar en directeur Camille Oostwegel, en de nieuwe Kruisherenhotel-directeur Ineke van de Laak, het woord namen, werd aandachtig geluisterd. Zij vertelden onder meer over de ontwikkelingen binnen de collectie en de inmiddels bekende plannen voor uitbreiding van het Kruisherenhotel.

Zonder twijfel zullen de dertig aanwezige ondernemers bij hun volgende bezoek aan Maastricht de drempel van het Kruisherenhotel met liefde overstappen. Dat kan tijdens reguliere lunch of diner, of tijdens nieuwe arrangementen zoals de business lunch, social hour of het pre-theater diner.

Kruisherengang 19, Maastricht (NL) – kruisherenhotel.nl

Wil jij lid worden van de Chapeau Community, het exclusieve netwerk van Chapeau Magazine? We informeren je graag over de mogelijkheden!

Word Lid - Chapeau Community
hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.