Home > Kunst en Cultuur > Limburgs Museum pakt uit met Aad de Haas

Limburgs Museum pakt uit met Aad de Haas

Na het doorslaand van succes van de grote expositie van schilder Evert Thielen pak het Limburgs Museum deze zomer uit met een andere kunstenaar met Limburgse roots, namelijk Aad de Haas. Hij werd weliswaar niet in Limburg geboren, maar verbleef er wel het grootste deel van zijn leven.

Hij werd bekend om enerzijds zijn religieuze kunst en anderzijds zijn erotische werken. Die laatste zorgden regelmatig voor censuur.

Met de expositie Aad de Haas – Verboden kunst laat het museum in Venlo onder meer geheime schetsboeken zien, die volgens de kunstenaar zelf destijds te gevaarlijk waren om aan het publiek te tonen.

In de zomer is naast het werk van Aad de Haas ook de geschiedenis te beleven van het gebied dat nu Limburg heet. Zoals een grote archeologie-collectie, een bijzondere verzameling religieuze beelden en zeven topstukken uit de prestigieuze ‘Canon van Nederland’.

Keulsepoort 5, Venlo (NL) – limburgsmuseum.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.