Home > Branded content > The upper room by Luster, nieuw in Maastricht

The upper room by Luster, nieuw in Maastricht

Dit voorjaar opent aan het Vrijthof 10 in Maastricht The Upper Room by Luster, een hippe wijn- en champagnebar gevestigd op de eerste etage van LUSTER. Dat is de bistro van Loek Rekko die dankzij een eigentijdse formule in drie jaar tijd is uitgegroeid tot een hotspot voor toeristen én locals.

Wijn en champagne

The Upper Room mag dan by Luster heten, de speakeasy krijgt een geheel eigen identiteit. Inclusief een eigen formule: typeren ‘beneden’ cocktails en mediterrane gerechten de kaart, op de eerste etage staat een ruime selectie open kwaliteitswijnen en champagnes centraal. Van een paar tientjes per fles, tot de absolute top; per fles, en de meeste ook per glas. Loek Rekko: „Voor de champagnekaart zijn we een samenwerking aangegaan met Louis Roederer. We hebben straks vrijwel al hun champagnes op de kaart staan, aangevuld met andere bekende merken als Ruinart en Apostelhoeve Brut. ”Natuurlijk mag een smakelijk hapje naast een dito wijn of bubbel niet ontbreken. Op de menukaart vinden we dan ook lekkerheden als oesters, charcuterie, kaviaar en blinis. Loek en Celesta kozen heel bewust voor een andere formule voor The Upper Room: „We willen niet twee keer hetzelfde doen, we willen ons onderscheiden. Dezelfde doelgroep, maar een ander moment op de dag en met een andere invulling”, zegt de eigenaar.

Speakeasy

Waar andere ondernemers er juist alles aan doen om gasten de weg naar hun restaurant of bar te wijzen, moet The Upper Room vooral een plek zijn die je zelf weet te vinden of waar je per toeval tegenaan loopt. Een zogenaamde speakeasy, ‘verscholen’ achter een imposante wijnkast op de eerste etage, zonder overduidelijke signing. Een beetje mysterieus en vooral exclusief, geheel in lijn met de wijn- en champagnekaart.

Styling

De interpretatie van de beoogde speakeasy-uitstraling liet Loek ook nu over aan Ontwerpburo Reiters-Wings. „Net zoals de formule boven anders moest zijn dan beneden, moest het interieur dat ook zeker zijn”, zegt Celesta van der Laan, vriendin van Loek en nauw betrokken bij alle ontwikkelingen van Luster en The Upper Room. „Het interieur van The Upper Room moest sexy en classy worden. Chic, maar wel passend bij de stijl van LUSTER.” Met die opdracht in het achterhoofd creëerden Tim Reiters en Adriaan Wings een hippe, intieme ruimte met een warme doch frisse uitstraling. Her en der kleine, hoge tafeltjes met voldoende hoge stoelen en bankjes voor zestig gasten, in het midden van de zaal een eyecatcher van een wijneiland onder een hemel van de fijnste wijnen.

Vanaf het najaar van 2023 zal The Upper Room elke vrijdag- en zaterdagavond de deuren openen voor publiek. Je bent er dan welkom van de VrijMiBo tot het digestief en alles er tussenin. De algemene openingsuren laten nog even op zich wachten, tot het zo ver is kun je de speakeasy wel al ervaren tijdens exclusieve (privé) evenementen.

Evenementen

The Upper Room by Luster – waar gather, celebrate & experience centraal staan – is vanaf dit voorjaar wel al beschikbaar voor private events. Privé maar zeker ook zakelijk, om momenten met elkaar te vieren en ervaringen met elkaar te delen. De ruimte is dan ook ingericht met alle moderne vergader- en geluidsapparatuur. Voor besloten evenementen in The Upper Room kan het bestaande concept uitgebreid worden: van champagne, wijn en hapjes tot uitgebreide lunches of diners: het team van The Upper Room maakt graag een plan op maat. Ook sluit Loek niet uit dat er in de toekomst ook af en toe exclusieve evenementen, zoals een Sunday Brunch, georganiseerd zullen worden.

What’s next

Na drie enerverende jaren waarin lockdowns afgewisseld met gigantische drukte parallel liepen aan verbouwingen en vernieuwingen, is het pand aan het Vrijthof 10 nu helemaal klaar voor de toekomst. De komende maanden worden alle pijlen gericht op een succesvolle opening van The Upper Room en de drukke zomermaanden bij LUSTER. En dan? Hier kunnen Loek en Celesta niet meer verder groeien, maar wie weet elders…

Vrijthof 10, Maastricht (NL) – upperroom.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.