Home > Blog Sander Kleikers > Zweetband voor mijn ogen

Zweetband voor mijn ogen

Een gure wind en de zoveelste regenbui trekt over de stad. De sportzomer is met de start van het EK officieel begonnen, maar de natuur draagt nog niet bepaald bij aan dat gevoel. Nog geen plezierige en zwoele zomeravond met grote schermen in de openlucht in aantocht. En hoe hard hebben we die afleiding wel niet nodig?!

De Oranjekoorts is nog ver te zoeken, al kan die na vandaag in ons opportunisme in alle hevigheid ook weer losbarsten. En is het niet over de vermeende titel of snelle uitschakeling, dan toch over het zweetbandje van Memphis.

Als sport verbroedert, dan is deze sportzomer harder nodig dan ooit

Het ‘verbindende’ thema in Nederland is vooralsnog niet Oranje, maar Ali B. Makkelijk overigens dat we hem al lang kennen bij die juridische afgekorte naam. Dat gebeurt normaal gesproken om de privacy van de verdachte te beschermen. Zouden we in dit geval dan niet beter Bouali A. gebruiken?

Naar goed gebruik werden weer zonder feitelijke en volledige kennis van zaken talloze talkshowuren gevuld met meningen over wat wel of niet zou zijn gebeurd en of er wel of geen straf moet worden uitgesproken tegen dit ‘seksueel roofdier’ of zoals Ali zelf maar al te graag betoogt:  ‘slachtoffer van trial by media’. De talkshows waar hij zelf ooit heel groot van werd, zijn nu schuld aan zijn ondergang.

Geert Wilders trekt intussen via X (voorheen Twitter) zijn beoogde minister van asiel terug. Iemand die kennelijk niet door de officiële ballotage van het Kabinet komt, maar als controleur van dat Kabinet wel al jaren in de Kamer mag functioneren.

En de in de haast opgetrommelde opvolger Marjolein Faber deed zo mogelijk nog meer wenkbrauwen fronsen. Met een met een sisser aflopend crisisoverleg tussen de coalitiepartijen tot gevolg.

Een goed begin is het halve werk, toch?

Het kabinet hoopt binnenkort op de trappen van Paleis Noordeinde te staan, naast het koningspaar dat deze week nog even lacherig op de foto ging met een Nederlandse hiphop-artiest in Atlanta, die in 2017 werd veroordeeld voor seks met een minderjarige, en het delen van die video. Spoiler: nee, niet Ali!

De storm trekt door het land, en het lijkt tekenend voor de staat waarin het verkeert. En de spreekwoordelijke stilte is er zelden aan vooraf gegaan.

Als sport verbroedert, dan is deze sportzomer harder nodig dan ooit. Dus hup Memphis! Ik ga gauw een zweetbandje kopen. En als het toch niks wordt, kan ie altijd nog voor mijn ogen. Voor als het echt even allemaal teveel wordt.

 

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.