Home > Travel > Liens Travel > Wereldsteden in Oost-Azië: de meest fotogenieke plekjes

Wereldsteden in Oost-Azië: de meest fotogenieke plekjes

Auteur: Lien Verwimp

Long time no see! Of in dit geval beter gezegd: 好久不见. Jep, ik bevind me al sinds begin april aan de oostelijke kant van onze wereld. Om studie-ervaring op te doen, de mooiste plekjes te ontdekken en de lekkerste restaurants uit te testen. En eerlijk is eerlijk: gemakkelijk is het niet altijd. Vooral China en Japan staan enorm ver af van onze Westerse cultuur, waardoor het communiceren niet zo vlot loopt. Maar other than that is het wel enorm mooi, verrassend en lééft het hier. En daar krijg ik bakken energie van. Energie die ik graag met jullie deel in de vorm van de meest fotogenieke plekjes in wereldsteden Seoul, Peking, Shanghai en Hong Kong.

Seoul
Anders dan wat de meerderheid denkt, is de Zuid-Koreaanse hoofdstad er eentje met veel groen. Tussen de wolkenkrabbers heb je genoeg keus om een frisse neus te halen – zij het in één van de parken, langs de design-beek (jawel, je leest het goed) die door het centrum van Seoul stroomt. Dit riviertje werd in de jaren ’50 drooggelegd, maar kreeg in 2005 opnieuw leven ingeblazen in de vorm van een stedelijk kunstproject. Mooie kiekjes verzekerd!

Wie heeft het nog over de liefdesslotjes van Pont des Arts in Parijs? Seoul heeft zijn eigen kitsch-variant in alle kleuren van de regenboog. Daarvoor moet je wel twintig minuutjes stevig naar boven klimmen, maar het zicht is het meer dan waard. En hier komt dat color-blocking nog wel tot zijn recht ;-). 

Peking
Peking is een geval apart. Citytrippen is voor mij cultuur opsnuiven door de lokale straten te ontdekken, mensen bezig te zien, leuke adresjes op te zoeken.. En daar gaat het in de Chinese hoofdstad niet echt om. Hier moet je zijn om monumenten en musea te bezoeken. Indrukwekkend en tof voor een dag of twee, daarna bleef ik op mijn honger zitten. Maar desalniettemin: de Chinese Muur moet je gezien hebben. Het is er eentje waarvan je mond wagenwijd openvalt.

 

Shanghai
Big city life, me try forget by, pressure nah ease up no matter how hard me try.. Ja? Heb je ‘t liedje in je hoofd? Dan zit je in de juiste Shanghai-vibe. Want de expats die er al enkele jaren vertoeven noemen de gekke stad ook weleens ‘New York on drugs’. En nu laat ik je eigen verbeelding spreken. Ik ga er de komende twee maanden zelf wonen, dus binnenkort meer!

Maar ziehier alvast de mooiste skyline ter wereld.

 

Hong Kong

Uit dit lijstje voelde ik me het meest thuis in Hong Kong. Als ex-Britse kolonie vind je hier de perfecte balans tussen het snelle Chinese leven en het gemak van leven in het Westen. Dat maakt de stad enorm uniek en in mijn ogen ook erg leefbaar. Neem daar nog eens bij dat de eeuwige skyline van de stad volledig omringd wordt door zee en groene hiking trails, en het perfecte plaatje is compleet.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.