Home > Travel > Van Oys Maastricht wordt Growing a ***** Superior Retreat

Van Oys Maastricht wordt Growing a ***** Superior Retreat

Hotelsterren, bevoegd voor het toekennen van de officiële hotelclassificatie in Nederland,  heeft zopas het predicaat Growing a ***** Superior Retreat toegekend aan Van Oys Maastricht Retreat in Eijsden-Margraten. De nominatie opent de deur naar de officiële erkenning als 5 sterren Superior vanaf 2025, internationaal de hoogst mogelijke hotelclassificatie.

Het predicaat is toegekend – conform de normering van de Europese hotelclassificatie – door Hotelsterren, de enige organisatie in Nederland die bevoegd is voor het toekennen van een officiële hotelclassificatie. Nederland telt 16 hotels met de kwalificatie  5 sterren Superior, gevestigd in Amsterdam en de Randstad. Naar verwachting wordt Van Oys Maastricht Retreat het eerste 5 sterren Superior hotel in Nederlands-Limburg.

Grandeur uit het verleden wordt omgezet in hedendaagse luxe

De geschiedenis van kasteel Van Oys in Eijsden-Margraten gaat terug tot begin 13de eeuw en dankt zijn naam aan het riddergeslacht Van Oys. In de loop der eeuwen veranderde het kasteel enkele keren van eigenaar, een laatste keer in 2005.

Volgens eigenaar Michel Maes zet Van Oys Maastricht Retreat “de grandeur uit het verleden om in hedendaagse luxe”. Bovendien vervult het zijn hartenwens om “het lokale geluksgevoel dat deze bourgondische regio uitstraalt met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen.”

Uniek duurzaamheidsproject

Van Oys Maastricht Retreat is daarenboven het eerste 5 sterren Superior hotel met een eigen allesomvattend duurzaamheidsconcept gebaseerd op de Cittaslow-filosofie van Paolo Saturnini. De oud-burgemeester van het Italiaanse Greve zocht en vond inspiratie in de oorsprong der dingen en  distilleerde daar een filosofie uit die focust op identiteit, cultuurhistorie, gastvrijheid en respect voor mens en natuur.

Sterk en ervaren team

Voor de concrete realisatie van zijn plan heeft hij beroep gedaan op de expertise van Marc Alofs die eerder al La Butte aux Bois in Neerharen en Botanic Sanctuary in Antwerpen een 5 sterren Superior classificatie heeft bezorgd. Die heeft intussen versterking gekregen van Stéphanie Stulens (Maître de Maison, voorheen La Butte aux Bois en Botanic Sanctuary), Kim Defaux (Operations Manager, voorheen La Butte aux Bois), Bart Bloemmen (Finance/IT/HR specialist), voorheen Botanic Sanctuary) en Jürgen Lijcops (F&B specialist, GLASS Wine & Bistro, Bar Burbure, voorheen Botanic Sanctuary).

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.