Home > Culinair > Kasteel Oost in Eijsden omgedoopt tot Van Oys

Kasteel Oost in Eijsden omgedoopt tot Van Oys

Het begin volgend jaar te openen 5-sterrenhotel in het dorp Oost-Maarland ten zuiden van Maastricht krijgt niet de naam van de locatie Kasteel Oost, maar gaat de markt op als ‘Van Oys’ met als ondertitel ‘Maastricht retreat’. Deze keuze is gemaakt om de internationale markt beter te kunnen bewerken.

De naam ‘Van Oys’ gaat terug naar de eeuwenoude historie van de plek, waar ruim 800 jaar geleden een kasteel werd gebouwd. De naam Kasteel Oost werd door de eeuwen heen op verschillende manieren geschreven, ook als Oys. Het is duidelijk dat Hotel Van Oys zich richt op een internationaal publiek. Het gehele domein wordt onderverdeeld in Château Van Oys, dat is het kasteel zelf. Dan komt er de Remise Van Oys in de voormalige kasteelboerderij. En tenslotte nog de Carré Van Oys, dat is de nieuwbouw rond de boerderij.

In de komende editie van Chapeau Magazine, die maandag gepresenteerd zal worden, is de nieuwe transformatie al duidelijk te zien. Met de duiding ‘Green luxury and hospitality’ wordt aangegeven welke richting gekozen is. In het hotel zijn ruim 80 luxe kamers voorzien, grotendeels in de nieuwbouw en deels ook in het kasteel en in de boerderij. Ook zijn twee restaurants gepland, een gastronomisch restaurant en een met een brasserie-achtige formule.

Met het concept willen de eigenaren Michel en Léon Maes aansluiten bij het Cittaslow-concept, waarin duurzaamheid een grote rol speelt. Momenteel is er al een ‘pre-openingteam’ aan de slag om de formule te implementeren. Dat staat onder leiding van de Limburger Marc Alofs, die voorheen de leiding had over La Butte aux Bois (*****) in Lanaken en Botanic Sanctuary (*****) in Antwerpen.

kasteel oost
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.