Home > Travel > Herbronnen in een Luxemburgse boscabine

Herbronnen in een Luxemburgse boscabine

Tijd voor een nieuwe portie staycation inspiratie. We trekken dit keer naar Belgisch Luxemburg om de meest instagrammable boscabines van het land te ervaren. Ik heb het over Nutchel! Bij aankomst is meteen duidelijk dat het hier om veel meer draait dan gezellige hutjes alleen. Het mooie, bosrijke domein stimuleert verbinding met jezelf en de natuur in een omgeving waar alles daarvoor aanwezig is.

Welkom!

Inchecken bij Nutchel betekent langsgaan in hun ‘base camp’ – oftewel een gezellige receptieruimte waar naast een infobalie, ook een bar en terras aanwezig is. In dit groene onthaalpunt liggen wandel- en fietskaarten, zaadjes voor de vogels, kaarsen, lampen op zonne-energie.. Alles om je verblijf handig door te komen. We bestellen een BBQ-box voor de avond en worden met een elektrisch golfkarretje naar onze cabine gebracht.

In ons kleine huisje worden we opgewacht door knusse meubels, lichtsnoeren, grote ramen en een charmante slaapruimte. Allemaal omgeven door hout, midden in het bos. Recharge? Dat gaat hier wel lukken.

Balade, balade

We bevinden ons in Luxemburg, dat bekendstaat om zijn prachtige vergezichten en een heel diverse natuur. Dus het duurt niet lang voordat onze wandelschoenen aan zijn en we het landschap 13 kilometer lang gaan ontdekken. De vriendelijke manager van Nutchel raadde on ‘Balade du Cheslot’ in Strainchamps aan, dus daar gaan we!

Vlak langs de rivier Sûre is het genieten geblazen van pittoreske dorpjes, uitgestrekte landschappen en mystieke bossen. Achter elke bocht zien we weer iets nieuws, wat de stevige hoogtemeters meer dan goed maakt. Op het hoogste punt van de wandeling houden we halt om van het zonnetje te genieten. Wat is België mooi!

Relax

13 kilometer later is er niets zo fijn dan aan de aperitief te beginnen. Eerder die dag legden we onze hapjes en drank koud in de koelbox, die we met ijsblokjes uit het onthaalpunt vulden. Nutchel probeert zo duurzaam mogelijk te zijn, waardoor een gewone koelkast er niet aanwezig is. Beter voor het milieu en toch ook een beetje extra avontuurlijk!

We nemen de hapjes en lokale biertjes mee naar het dak van onze cabine. Want daar staat een zalig warme hottub op ons te wachten. Met een ondergaande zon, dennengeur en fluitende vogeltjes op de achtergrond, voel ik me écht verbonden met de natuur. Voordat we teruggaan naar beneden om de BBQ aan te steken, zien we in de boom vlak langs ons nog een eekhoorntje voorbij komen. Wat een geslaagde dag.

Ontwaken met de natuur

Acht uur. De vrolijke vogels maken ons wakker met hun monter getsjilp. Het gordijn gaat open en ik zie al rook uit de schouwen van onze ‘buren’ komen. Het kamp ontwaakt! En wij doen hetzelfde. We beginnen met een kort toertje door het bos, waarna we bij de receptie onze ontbijtbox gaan halen. Niet zomaar brood met beleg, maar een rijkelijk gevulde mand met verse eitjes, croissants, yoghurt, fruit.. Het is 13 graden, maar de zon schijnt, dus we eten al dit lekkers buiten op terras op. Opnieuw: genieten met volle teugen. Nutchel is in zijn opzet geslaagd: verbinding maken jezelf, de kleine dingen appreciëren en je één voelen met de natuur. Een aanrader!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.