Home > Travel > Liens Travel > Adembenemend roadtrippen aan de Amalfikust

Adembenemend roadtrippen aan de Amalfikust

Zing: when the moon hits your eye like a big pizza pie – that’s amoreeee! Denk: ‘n kustweg langs de rotsen, die aan één kant op de eindeloze zee uitkijkt en aan de andere kant een indrukwekkend zicht heeft op gekleurde huisjes. Gezellige locals die je van op de weg buongiorno! toejuichen. Voel: vakantie-vibes, vrijheid, plezier, geluk! Doe: ga op roadtrip naar de adembenemende Amalfikust! Resultaat: een Italiëgevoel zoals het in melige romans beschreven wordt. Andiamo!

Een kort, maar krachtig weekendje weg kan m’n dagelijks ritme steeds perfect doorbreken. Als je dan een bestemming vindt waarbij 3 dagen er eigenlijk 5 lijken, is die opzet volledig geslaagd! Ik kreeg exact dat gevoel toen ik eind maart een auto huurde in Naples, om de Amalfi-kust te ontdekken. Waar dan exact naartoe? Hieronder een reisgids!

Begin in Napels
Boek een goedkoop vluchtje naar Napels, waar je bij aankomst meteen je huurwagen oppikt. Hiervoor kies ik steeds om vooraf m’n vakantie-bolide te reserveren via Sunny Cars. Met één simpele reden: de prijzen op hun site bevatten direct alle nodige verzekeringen. Dat wil dus zeggen dat je alle vervelende vragen aan het rental car-bureau met 100% zekerheid kunt negeren. Denk aan “Are you sure you don’t want extra insurance for you tires?”. Elke keer opnieuw vervelend, en elke keer opnieuw betaal je je hier blauw aan. Eén adres dus, om dit te vermijden!

Eens je bent geïnstalleerd in je nieuwe wagen voor het komende weekend, zet je koers richting Sorrento. “Handjes kussen” dat je voor een auto hebt gekozen, want zelfs deze rit is je vakantie al waard.

Verblijf in Sorrento
De geboortestad van het geliefkoosde drankje limoncello is perfect als uitvalsbasis voor een vakantie in Amalfi. Het is er rustig genoeg om overdag te genieten van het uitzicht en Italiaanse leven, maar ook druk genoeg om ’s avonds gezellig te tafelen. Ook qua ligging zit je hier goed – de spectaculaire kustlijn kent hier zijn begin.

Verblijf: Maison La Minervetta – prachtig zicht op de Vesuvius-vulkaan

Apero: Bagni Sant’Anna – genieten aan het water

Dineren: Parruchiano – al generaties lang dezelfde, traditioneel Italiaanse menukaart

Ontdek de streek
Trek ’s anderendaags verder om de andere parels van deze kuststreek te ontdekken. Rij van Sorrento naar Positano en stop vaak genoeg onderweg om van de uitzichten te genieten. Op de straat kom je enkele gezellige marktkramers tegen, die maar al te graag een vers sapje voor je klaarmaken. Tourist trap of niet, het is hartstikke leuk om hierin mee te gaan. Bekijk het bekende Positano van een afstandje, dat is met stip het mooiste uitzicht onderweg. Het dorp zelf is minder spectaculair en erg toeristisch. Spaar je tijd liever door verder te rijden naar Ravello – een rustig dorp aan het eind van de kustlijn. Deze plek ligt iets hoger dan de andere dorpjes en heeft daardoor prachtig uitzicht op de streek. Tip: koop in één van de straten verse prosciutto met wat brood en eet dit op als picknick in de Cimbrone Gardens. Is het inkom-ticket meer dan waard!

Strek je benen
Wandelaars van elk niveau kunnen zich wagen aan de zogenaamde Path of The Gods. Dit is een bergpad dat je van op +/- 500 meter hoog ontelbare levende postkaarten laat zien. Parkeer in Nocelle en vertrek van hieruit voor anderhalf uur naar boven. Rust daar even uit, en wandel dezelfde weg weer terug. Zo hou je het enigszins doenbaar en hoef je niet de 4 uur lange trek te doen (maar zie je wel de vergezichten waar iedereen voor naar boven klimt).

.. en dan moet het allerleukste nog komen: in Nocelle vind je Trattoria La Tagliata. Denk aan een vast 4-gangen menu met ingrediënten uit de tuin van la mamma, met zicht op de kleurrijke huisjes die de Amalfi-kust zo typeren. Komt als geróepen na een fysieke inspanning. Hier klink je op een topvakantie, waarna je via de pittoreske bergwegen terug naar Napoli rijdt. Ciao ciao, Italy!

________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.