Home > Limbourgeois > Eigen Maastrichtse parfum in de winkel

Eigen Maastrichtse parfum in de winkel

Vanaf vandaag is een eigen Maastrichtse parfum te koop onder de naam ‘Ton sur Ton Maastricht’.  Die werd op de koopavond officieel gepresenteerd. De eerste flacon was voor burgemeester Annemarie Penn. „Dat zijn nou de leuke dingen van het burgemeesterschap”, vertelde ze en ze beloofde de geur regelmatig te gaan dragen.

De eigen geur is een initiatief van Maastricht Marketing en is vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf in de Limburgse hoofdstad.
Het verhaal van Maastricht vertellen we dagelijks aan alle bezoekers”, vertelt Leontien Mees, directeur van Maastricht Marketing. „Nu doen we dat door middel van een geur die is opgebouwd uit vijf kenmerken van de stad. Van een kruidig specerijenakkoord dat verwijst naar traditionele lekkernijen uit de Maastrichtse keuken. Naar lindebloesem extract, heel fris en honingzoet. Langs een vleugje exotisch en zacht fruit. En dan suède als symbool voor ambacht en het werk van het leerlooiersgilde in het verleden. Ook zitten er houttonen, musk en ambergris in, die zorgen sensualiteit en saamhorigheid. Dat hoort ook bij Maastricht.”

Annemarie Penn verwees nog naar ‘eau de cologne’, dat oorspronkelijk naar Keulen verwijst. „Wij hebben nu onze eigen variant.”

Geurontwerper en parfumeur Tanja Schell heeft meer dan een half jaar gewerkt aan de samenstelling van de parfum.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

“Er moesten zoveel verschillende ‘akkoorden’ inkomen, dan moet je heel goed kijken hoe die samengaan tot een aangename geur, die bovendien bij elke huid anders uitpakt. Het is een geur geworden voor mannen en vrouwen en is een mooi presentje bijvoorbeeld voor stelletjes die een weekend Maastricht beleefd hebben en op deze manier daaraan terug kunnen denken. En wellicht daarom nog een keer terugkomen.”

____________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu