Home > Society > St. Truiden kleurt goud met Nina Derwael

St. Truiden kleurt goud met Nina Derwael

De binnenstad van St. Truiden kleurde goud ter ere van de Olympische kampioene Nina Derwael. Van een gouden cocktail, over juwelen en zonnebloemboeketten, tot zelfs gebak toe. Overal was er een gouden randje aan. De turnster pakte dan ook als eerste een gouden plak voor België op de brug met ongelijke leggers.
Dat werd gevierd met een zinderende ontvangst op de Markt. Voorgereden in een open wagen door drie motards van de politie werd la Derwael als een echte diva over een gouden loper tot bij het  podium gebracht. Geel-groen ensemble, goudgelakte nagels en een ontwapenende glimlach, zo beklom atlete de bühne.

De turnstertjes van ‘Sta Paraat’ uit Hasselt, waar het voor Nina ooit begon, leidden het eerbetoon in. Gevolgd door speeches en geschenken van Peter Frederickx (Gymfed) en gouverneur Jos Lantmeeters met in zijn kielzog minister Ben Weyts, de wethouders en burgemeester Veerle Heeren. Allen waren het eens dat de toekomst voor de gymnasten er goed uit ziet , want er is nog heel wat turntalent in het Belgische team. Gouverneur Jos Lantmeeters formuleerde het zo: “ Nina zet Limburg internationaal op de kaart als een jonge, sportieve provincie. Ze motiveert de jongeren om aan sport te doen.  Nina krijgt meer klaar dan heel wat politici in ons land proberen. Ze is een echte ambassadrice voor Limburg.”

Derwael mag zich binnenkort dan ook aan een uitnodiging verwachten voor een ontvangst in het provinciehuis. Bloemen, een kunstwerk, zelfs een verrassing want popster Camille Dhont had speciaal haar hit ‘Vuurwerk’ in een aangepast jasje gestoken voor haar vriendin. En onze topturnster liet het zich allemaal welgevallen. “ Durf dromen en ga ervoor! “ , riep ze de menigte toe. “Het doet me echt iets dat men hier in zo korte tijd zo’n feest wist te organiseren,” vertrouwde ze ons achteraf toe. Waarna tot slot ook haar ouders mochten delen in de hulde. Haar vriend Siemen Voet, bekend als verdediger bij PEC Zwolle en ex-club Brugge, bleef op de achtergrond, maar zag dat het goed was.  Na een uur was alles weer voorbij, want er wachtte een helikopter om Derwael naar Oostende te vliegen voor het tv-programma ‘Van hier tot in Tokio’.  “En dan gaan we genieten van een welverdiende vakantie”, knipoogt mama Marijke Lammens, terwijl ze voorzichtig twee doosjes sushi inpakte.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu