Home > Society > Chapeau kwartaaldiner bij Partaasch in Genk

Chapeau kwartaaldiner bij Partaasch in Genk

In Thor Park, op het voormalige mijnterrein van Waterschei in Genk, kwam dinsdag 16 november de Chapeau Community samen voor het laatste Chapeau kwartaaldiner van 2021. Het gezelschap, bestaande uit een select groepje van twintig ondernemers uit Belgisch- en Nederlands Limburg, schoof daarvoor aan tafel in het prachtige, industriële restaurant Partaasch.

Hier stond de avond, zoals gebruikelijk bij de Chapeau Community-evenementen, in het teken van netwerken en genieten. Tijdens een gangendiner, dat geheel volgens het concept van Partaasch (afgeleid van het Franse werkwoord partager, dat delen betekent) gedeeltelijk werd geserveerd in de vorm van shared dining, kregen de gasten de kans elkaar beter te leren kennen. 

Waar normaal gesproken tijdens deze kwartaaldiners na elke gang van tafel wordt gewisseld, werden er dinsdag in verband met de oplopende Covid-19-gevallen, vaste zitplaatsen gehanteerd. Dit resulteerde uiteindelijk in nog diepgaandere gesprekken.

Tussen de gangen door vertelde Wim Croonen, de uitbater van Partaasch, uitgebreid over de locatie van het restaurant. Vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw tot 1987 werd op deze plek steenkool gewonnen. Die rijke historie is nog steeds duidelijk voelbaar in het unieke decor van het restaurant en de overige ruimtes in het gebouw, zoals de vergaderzalen, de feestzaal en het auditorium. Hier zijn oud en nieuw, rustiek en modern, naadloos en tot in detail met elkaar verweven. De aanwezigen concludeerden dat het alleen al vanwege deze locatie de moeite waard is om wat vaker richting Genk te rijden. En dan te bedenken dat er in Genk nog veel meer te ontdekken valt, aldus Wim Croonen.

André Dumontlaan 67, Genk (BE) – partaasch.be

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.
show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu