Home > Society > Magisch Maastricht steunt ook dit jaar goede doelen

Magisch Maastricht steunt ook dit jaar goede doelen

Auteur: Maxime Snijders

Tijdens de feestdagen wensen we graag iedereen een fijne kerst. Met kerst staat samenzijn, gezelligheid en warmte centraal. Even een blik werpen op elkaar en de mooiste creaties neerzetten. Een betoverende plek om alvast in de kerststemming te komen is Magisch Maastricht. Vanaf komende vrijdag 1 december staat de hoofdstad van Limburg weer volledig in het teken van de bijzondere decembermaand.

Trek je schaatsen aan, bezoek de kerstman en geniet van de talrijke lichtjes. Kerst is geven om elkaar en iets extra’s doen voor de medemens. Niet zo vreemd dus dat ook Magisch Maastricht in deze tijd van het jaar aandacht besteden aan mensen die het moeilijk hebben. De organisatie geeft dit jaar twee goede doelen extra ondersteuning.

De Stichting Veul Diech Good zet 250 mensen met een kleine beurs in het winterzonnetje. Zij krijgen een onvergetelijke dag aangeboden op de kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof. Veul Dich Good zet zich in voor het bevorderen van welzijn in de ruimste zin van het woord. De stichting wordt gerund door een groep vrijwilligers die dit jaar ook 244 kerstpakketten bezorgt in Zuid-Limburg. Veul Diech Good richt zich al enige tijd op de armoedeproblematiek in Zuid-Limburg, die toeneemt doordat allerlei wettelijke regels worden aangescherpt. Steeds meer ouderen, zieken en gehandicapten vereenzamen en krijgen lang niet altijd de hulp die ze nodig hebben. De stichting dankt haar naam aan het feit dat door die hulp wél te verschaffen een grote groep mensen zich fantastisch voelt.

Meer informatie over deze stichting is te vinden via de link: https://www.stichtingveuldiechgood.nl/

Het tweede goede doel waarop Magisch Maastricht zich dit jaar concentreert is Stichting de Knoevel. Deze organisatie gunt elk langdurig ziek kind – samen met het hele gezin – een onvergetelijke dag. ‘Zorgeloos erop uit met een knuffel en een lach, dat noemen zij een knoeveldag’. De knoeveldagen worden mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en betrokkenheid van sponsors. Vijftien tot twintig keer per jaar organiseert Stichting de Knoevel een Knoeveldag, waar zorgeloos genieten voorop staat.

De kinderen van Stichting de Knoevel beleven op 7 december een onvergetelijke dag.
Met de Polar stoomtrein, de Kerstman en echte rendieren gaan zij op weg naar het Vrijthof, waar het Huis van de Kerstman staat.

Het is mogelijk om een bijdrage te leveren aan deze prachtige stichting die zich dag in dag uit inzet voor elk ziek kind, samen met het gezin. En laat dit nou hèt moment van het jaar zijn.

Via deze klik vind je alle informatie. http://stichtingdeknoevel.nl/

  

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.