Home > Chapeau Community > Drukbezochte lancering nieuwe Chapeau Restaurantgids 2016

Drukbezochte lancering nieuwe Chapeau Restaurantgids 2016

Auteur: Maarten van Laarhoven

Zo’n tachtig horecaondernemers uit Limburg en de Euregio waren maandag 16 november aanwezig bij de lancering van de nieuwe Restaurantgids van Chapeau Magazine. De gids is samengesteld door de redactie van het lifestyleblad Chapeau Magazine, in nauwe samenwerking met het horecablad Gastvrij Magazine, dat met name bericht over de horeca in Nederlands- en Belgisch-Limburg. De drukbezochte bijeenkomst vond plaats in het sfeervolle clubhuis van Maastricht International Golf (‘De Maastrichtsche’), voor zover bekend de enige grensoverschrijdende golfbaan van Europa.

De restaurantgids 2016 is op onderdelen sterk vernieuwd ten opzichte van de editie van vorig jaar. De bedoeling hiervan is gebruikers nog beter te informeren over het actuele restaurantaanbod in Limburg en de Euregio.

De Chapeau/Gastvrij Restaurantgids 2016 heeft het formaat gekregen van de jaarlijkse TEFAF- en André Rieu Guide van Chapeau en straalt alleen al daardoor meer allure uit. Hij is iets langer en smaller en daardoor eleganter. Bovendien past de gids in binnenzak en handtas.

De nieuwe gids wordt deze maand meegestuurd naar alle abonnees van Chapeau Magazine  Daarnaast wordt hij als extra cadeautje meegegeven met het decembernummer van Chapeau, dat vanaf eind deze week in de winkel ligt. Het handzame boekwerkje vindt via het uitgebreide netwerk van Chapeau/Gastvrij Magazine bovendien zijn weg naar alle horecazaken in Nederlands- en een deel van Belgisch-Limburg.

De restaurantgids 2016 wordt overigens ook verspreid buiten Limburg: enkele duizenden exemplaren komen terecht op toonaangevende adressen (modezaken, juweliers en dergelijke) in de Randstad, met name in de vier grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Bij elk restaurant dat in de gids beschreven wordt, is middels symbolen praktische informatie toegevoegd, waaronder de aanwezigheid van Wifi, betalingsmogelijkheden, hondenbeleid, parkeermogelijkheden, en uiteraard ook de gemiddelde menuprijzen om zo de potentiële bezoeker vooraf al goed in te lichten.

Overigens is het Maastrichtse restaurant ‘Beluga Loves You’ dit jaar door recensenten van Chapeau Magazine verkozen tot ‘Restaurant van het jaar ’.  De prijs, die bij gelegenheid van de lancering van de nieuwe restaurantgids werd toegekend, geldt voor dat restaurant dat zich volgens de redactie van Chapeau dit jaar het meest in de kijker heeft gespeeld.

Fotograaf: Harry Heuts

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu