Home > Society > ‘t Preuvenemint doneert ruim 130.000 euro aan goede doelen

‘t Preuvenemint doneert ruim 130.000 euro aan goede doelen

Stichting ’t Struyskommitee heeft een bedrag van 130.000 euro geschonken aan de vooraf geselecteerde goede doelen. 40.000 euro van dit bedrag gaat naar gedupeerden van de watersnoodramp in Limburg in 2021. Het bedrag komt uit de opbrengst van ‘t 39e Preuvenemint.

Dit mooie resultaat is gerealiseerd dankzij de steun van de vele vrijwilligers, sponsoren, restaurateurs en natuurlijk de grote aantallen bezoekers van ’t Preuvenemint 2022. In de afgelopen 39 jaar heeft ’t Struyskommitee bijna 4,9 miljoen euro gedoneerd aan het goede doel.

Het belangrijkste goede doel van ’t Preuvenemint in augustus 2022 waren de zwaarst gedupeerden van de watersnoodramp in Limburg. Via de Stichting Limburg Oet De Drup/Watersnoodfonds Limburg trakteert ‘t Preuvenemint gedupeerden op een waardebon om te besteden bij een van de restaurateurs of leveranciers die deelnamen aan ‘t Preuvenemint. Daarmee steekt het ook de horeca-uitbaters een hart onder de riem na de moeilijke periode die zij door hebben gemaakt.

Met de slogan ‘t sjiekste zomerfies vaan Nederland’ belooft de 40e editie nog meer cachet en nog meer beleving. De opbrengst van ’t Preuvenemint gaat zoals altijd naar het goede doel.
‍De 40ste editie van ’t Preuvenemint vindt plaats van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus 2023 op het Vrijthof in Maastricht.

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.