Home > Limbourgeois > Winkelstad Maastricht verwelkomt eerste volledige Matinique-store van Europa

Winkelstad Maastricht verwelkomt eerste volledige Matinique-store van Europa

In de Wolfstraat in Maastricht vond donderdag de officiële opening plaats van een nieuwe winkel met louter herenkleding van het befaamde Deense modemerk Matinique. De opening is vooral bijzonder omdat het gaat om de eerste volledige Matinique-store nieuwe stijl in Europa. Matinique voorziet vooral in gemakkelijk zittende, stijlvolle, maar informele kleding die bij nagenoeg elke gelegenheid kan worden gedragen.

Volgens Rutger Versluis, de Nederlandse agent van het uit Kopenhagen afkomstige herenmodemerk – hij was samen met een Deense delegatie bij de opening aanwezig – is het de bedoeling dat binnen nu en twee jaar diverse andere stores worden geopend in met name het noorden van Europa. ,,Maastricht is met zijn internationale uitstraling en zijn grote en brede winkelaanbod – zeker op dit momente – een extreem goede stad om ons merk nadrukkelijker onder de aandacht van het grote publiek te brengen”, vertelde hij. ,,Matinique, een van de 24 merken van de DK Company, bestaat volgend jaar 50 jaar.”

Eigenlijk is het merk al heel lang groot in Nederland, maar tot voor kort werd het eigenlijk voornamelijk verkocht in winkels waar ook kleding van andere merken verkrijgbaar is. ,,Daar komt nu verandering in. Precies op het juiste moment, want de vraag naar Scandinavische kleding is enorm.”

De eerste volledig Matinique-store van Europa wordt gerund door de bekende Maastrichtse ondernemer Bart Vijgen. Hij bestiert al sinds jaar en dag twee andere succesvolle kledingwinkels in de even verderop gelegen Muntstraat: Jacks and Jeans en Zerbinotto. In deze laatste zaak is Matinique ook met een redelijk uitgebreid assortiment vertegenwoordigd.

Vijgen vertelde het een enorme uitdaging te vinden om het merk Matinique weer wat nadrukkelijker te laten zien in het straatbeeld. Het past helemaal in het tijdsbeeld, dat laat zien dat de consument langzaam maar zeker genoeg krijgt van het online shoppen en weer de binnenstad intrekt om mooie kleding uit te zoeken, legde hij uit. ,,Als ondernemers moeten wij ervoor zorgen dat er een kentering komt en dat mensen weer graag gaan shoppen. Wij willen daar graag aan bijdragen met merken van een hoge kwaliteit, maar ook met personeel dat in staat is de klant op een deskundige manier te adviseren. Wij staan voor kennis en professionaliteit. We zijn erg blij met het feit dat ze dat bij Matinique gezien hebben.”

Wolfstraat 6, Maastricht (NL)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.