Home > Mode en Beauty > Yessie Vanmanshoven en haar kleurrijke ontwerpen

Yessie Vanmanshoven en haar kleurrijke ontwerpen

Just say YESS! De symphathieke Tongerse onderneemster Yessie Vanmanshoven werkte jaren in de medische sector, maar ruilde met veel succes haar job in voor haar passie: mode. Een passie die haar job werd! De Yess-collectie is een weerspiegeling van haar persoonlijkheid. Soms een beetje chaotisch, maar zeer gefocust en altijd met een leuke twist. Het thema deze zomer? Toekans en mojito’s.

Wie is Yessie de onderneemster?

„Ik ben iemand die doet wat ze zegt dat ze gaat doen! Mode en interieur interesseerden mij altijd al het meest. Ik wou een professionele switch maken. Vanuit mijn medische saleservaring wist ik: verkopen kan ik, en de durf om een collectie te starten heb ik ook. Dus zo begon ik met een eerste collectie van tien sjaals aan mijn keukentafel.”

Hoe begin je aan een eerste collectie?

„Om inspiratie op te doen trok ik helemaal alleen naar Nepal. Jarenlang ging ik op zoek naar de beste stoffen, fabrieken en leveranciers in India en de rest van de wereld. Ik hou ervan stoffen en prints te mixen en matchen! Wie aan Yess denkt, denkt aan kleur.”

Hoe heb je je collectie uitgebreid?

„Ik ben begonnen met sjaals en bestaande prints, maar ondertussen is het aanbod uitgebreid tot een volledige kledinglijn met losse broeken, blouses en jurken. Maar ook sjaals en handtassen vervolledigen de collectie. De nieuwe collectie bestaat uit op maat gemaakte prints die door mix en match telkens unieke kledingstukken creëren.”

Hoe blijf je creatief?

„Een vroege hardloopsessie, mijn kinderen naar school brengen, de geur van verse citroenthee of een handtas op een marktkraam in Kathmandu. Creativiteit en inspiratie zitten overal! Door mijn passie voor reizen blijf ik inspiratie opdoen voor mijn collecties. Zo haalde ik de inspiratie voor mijn huidige collectie uit Mexico, het land waar een deel van mijn roots liggen langs mama’s kant. De ontwerpen zijn kleurrijk en vrouwelijk, met vrolijke prints in thema’s als toekans, mojito’s en de lokale fauna en flora.”

Is het soms moeilijk dingen te creëren vanuit een commercieel oogpunt?

„Soms is het moeilijk te voorspellen wat commercieel in het oog zal springen. Ik merk dat mijn collecties in bepaalde landen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland, Dubai en Tahiti anders ontvangen worden doordat trends verschillen over de grenzen heen. Daarom wil ik voor 2023 meer opties aanbieden: mooie kleurrijke prints, maar ook andere stoffen zoals katoen en linnen met kleurrijke details.”

Wie zijn jouw ambassadeurs?

,,Ik kan met fierheid zeggen dat veel mensen ambassadeur zijn van Yess Belgium. Van mijn klanten die met trots mijn merk verdelen tot de eindconsument. Wat ik vooral doe is luisteren naar mijn klanten om erachter te komen waar de behoeftes liggen voor de volgende collectie. Hun enthousiasme en positieve feedback dragen bij tot het succes van mijn werk. Ook op sociale media merk ik dat volop foto’s gedeeld worden van echte powervrouwen die mijn collecties dragen.”

Het begint toch bij materialen?

„Omdat materialen voor mij belangrijk zijn, gebruiken we alleen natuurlijke stoffen voor onze ontwerpen, of het nu zijde, kasjmier, linnen, katoen of modal is. En je kan er zeker van zijn dat al onze ontwerpen ethisch zijn geproduceerd uit hernieuwbare bronnen en voldoen aan de strengste EU-normen.”

Hoe zouden vrienden jou omschrijven?

„Als een energieke doorzetter en durver met een creatieve kant die altijd voor anderen klaar staat! Ik lanceer volgende winter de Just say YESS 2NIGHT. Want in de lingeriesector missen we ’s nachts nog kleur. Ik ben heel tevreden met wat ik al heb bereikt. Al mijn dromen zijn al uitgekomen. Het grootste compliment voor mij is wanneer vrouwen mijn collectie dragen en zich daardoor zelfverzekerder en sterker voelen. Daar doe ik het voor!”

hide auteur

Auteur: Virginie Claes

Voormalig Miss België, tegenwoordig host, presentatrice en meer voor diverse Belgische en Nederlandse media

Virginie Claes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.