Home > Branded content > Auréus spreekt de taal van de ondernemer

Auréus spreekt de taal van de ondernemer

Vermogensbeheerder Auréus voert met recht de slogan ‘Onderscheidend in vermogen’. Naast beursbeleggen biedt het bedrijf namelijk ook beleggingen in vastgoed en private equity aan. Dat is uniek. En waar veel grote banken kiezen voor de digitale weg, kiest Auréus juist voor de persoonlijke aanpak. „Digitalisering is doorgeslagen.”

Met kantoren in onder meer Maastricht, Lanaken, Heerlen, Venlo, Veldhoven en Waalre is Auréus goed vertegenwoordigd in het zuiden van het land. In totaal heeft het bedrijf tien vestigingen in Nederland en België en met een beheerd ver-mogen van zo’n drie miljard euro is het de op een na grootste onafhankelijke vermogensbeheerder van Nederland.

Uniek

Auréus is in veel opzichten geen reguliere vermogensbeheerder. De uniciteit van het bedrijf schuilt onder meer in het aanbod: ze bieden niet alleen beursbeleggingen aan, maar ook investeringen in private equity en vastgoed. Stefan Roosendaal, CEO en grootaandeelhouder bij Auréus, vertelt met gedrevenheid en plezier over de werkwijze van het bedrijf. De geboren Limburger is gepokt en gemazeld in de financiële wereld en heeft een scherpe visie op vermogensbeheer. „Een goed advies begint bij goed luisteren”, vertelt hij. „De situatie van de cliënt is voor ons altijd het belangrijkste en daarmee dus het vertrekpunt. We kijken wat het beste bij de situatie past.”

Breed aanbod

Het zijn vaak ondernemers, die hun bedrijf verkocht hebben, met een groot vermogen die Auréus weten te vinden. „Voor veel ondernemers geldt: het beste aandeel is dat van je eigen bedrijf”, vertelt Roosendaal. „Ze vinden het vaak lastig om op de beurs te beleggen in een bedrijf dat ze niet kennen. Dan zijn vastgoed- en private equity-beleggingen goede alternatieven.” Van de recente fluctuaties op de beurs is Roosendaal niet onder de indruk. Ook hij houdt de ontwikkelingen vanzelfsprekend scherp in de gaten, maar hij vindt het belangrijk om de situatie te relativeren. „Spanningen zijn van alle tijden”, legt hij uit. „Bovendien maakt het voor de lange termijn niet zoveel uit.”

Gedrevenheid

Er is een onmiskenbare tendens waarneembaar dat steeds meer grootbanken vestigingen sluiten en cliënten eerder via de digitale weg benaderen. Op dat vlak roeit Auréus tegen de stroom in: de vermogensbeheerder opent juist steeds meer nieuwe kantoren. Vanzelfsprekend heeft de digitale revolutie ook Auréus bereikt, maar volgens Roosendaal is dat vooral een interne aangelegenheid. „Digitalisering is doorgeslagen. Voor ons is persoonlijk contact en maatwerk van groot belang. Onze cliënten hebben een vast aanspreekpunt, een accountmanager die de wensen, doelen en situatie van een cliënt door en door kent. Iemand die je altijd rechtstreeks kunt bellen.” De persoonlijke benadering speelt een belangrijke rol bij het succes van Auréus, maar ook de manier waarop het bedrijf zijn cliënten benadert, slaat aan, vertelt Roosendaal. „Onze cliënten verwachten gedrevenheid, professionaliteit en een commerciële instelling. We spreken dezelfde taal als onze cliënten.”

Familiekapitaal

Een andere specialisatie van Auréus is het beheer van grotere familievermogens in de ruimste zin van het woord. „Bij een groter vermogen kan de overdracht naar de volgende generatie een uitdaging geven. Met Auréus Family spelen wij een actieve rol in het opzetten, invullen en onderhouden van een generatiebestendig beleggings- en investeringsplan.” Het bedrijf werkt hierin nauw samen met accountants, fiscalisten, notarissen en advocaten. „We hebben een groot netwerk om ons heen. Zo kunnen we voor al onze cliënten de juiste oplossing bieden.”

www.aureus.eu

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.