Home > Society > Quiet Community stil van kookkunsten Beluga

Quiet Community stil van kookkunsten Beluga

Je hoort ze niet, je ziet ze niet, maar toch zijn ze er. In een welwarende stad als Maastricht zelfs in ruime mate. Af en toe worden ze in het zonnetje gezet en laten ze hun gezicht zien. Omdat ze wel geleerd hebben dat armoede in principe iedereen kan overkomen en zeker niet iets is om je voor te schamen.

Zeventig leden van de Quiet Community Maastricht, een armoedeproject dat tot stand is gekomen zonder tussenkomst van de gemeente, maar wel gesteund wordt door tientallen maatschappelijk betrokken ondernemers, waren gisteren te gast bij het Maastrichtse tweesterrenrestaurant Beluga. Ze waren uitgenodigd door een Maastrichtse zakenman die zijn verjaardag vierde en de zeventig leden van de Quiet Community ook een fijne middag wilde laten beleven. Omdat hij zelf in het buitenland woont, kon hij er zelf helaas niet bij zijn, maar via een videoverbinding kreeg hij toch het nodige van de speciale middag mee.

En de gasten? Die werden nog stiller dan ze doorgaans toch al zijn. Oorzaak waren de bijzondere gerechten die ze door het keukenteam onder leiding van chef-kok Hans van Wolde kregen voorgezet. Een van die gerechtjes was diens beroemde amuse ‘Hit Me’, een creatie van tomaat, basilicum en Parmezaan. ,,Je weet niet wat je overkomt; allemaal van die kleine, speciale dingen”, vertelde een van de gasten. ,,Ik heb zelfs bloemetjes gegeten; eetbare bloemetjes. Het was alsof er een vogeltje op je tong… uh je weet wel.”

__________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu