Home > Limbourgeois > Onderscheiding voor Bary Berghmans

Onderscheiding voor Bary Berghmans

Bij officieel afscheid als gezondheidswetenschapper, verbonden aan het MUMC+ in Maastricht, kreeg Bary Berghmans een onderscheiding van burgemeester Annemarie Penn, en wel in de vorm van een lintje als Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Dat gebeurde tijdens een symposium in MECC Maastricht dat Berghmans zelf had georganiseerd. Hij is de grondlegger van het zogeheten bekkenbodemcentrum in het Maastrichtse ziekenhuis, samen met uroloog prof. dr. Philip van Kerrebroeck.

Overigens zal Berghmans toch nog wat activiteiten blijven doen voor de Maastrichtse universiteit, maar dan onbezoldigd, zo wist hij zelf te melden. Ook blijft hij wereldwijd lezingen geven over problematiek rondom de bekkenbodem, daar waar het gaat om bijvoorbeeld incontinentie en andere ongemakken.

Hij gaat zich de komende tijd nog meer toeleggen op zijn Integrated Care Limburg, met locaties in Maastricht en Heerlen, en weldra ook in Venlo en Roermond. Dat zijn centra voor fysiotherapie, sport en reïntegratie-trajecten.

En Bary Berghmans blijft voor het leven als oud-prins ook Tempeleer, en als zodanig carnavalist in hart en nieren.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu