Home > Preuvenemint > Preuve: 4 x nieuw op het Preuvenemint

Preuve: 4 x nieuw op het Preuvenemint

We hebben er met z’n allen drie jaar op moeten wachten, maar dit weekend is het dan éindelijk weer zover: Het Sjoenste Fies van Mestreech is terug op het Vrijthof. Dat betekent vier dagen bommetje vol met de fijnste wijnen en de lekkerste gerechten van lokale horecaondernemers. Dé plek om vooral samen de zomer en het leven te vieren.

Ook dit jaar gaat Chapeau voor jou op pad op zoek naar standhouders, hapjes en drankjes die je zeker niet mag missen. Dit keer nemen we je mee naar de nieuwkomers van 2022, vier welbekende Maastrichtse horecaconcepten die binnen no time hun plekje op het Preuvenemint gevonden hebben.

NOON

,,Wij denken dat NOON en Preuvenemint een gouden match zijn’’, licht Hans-Paul Nieskens toe als ik hem vraag waarom zijn zaak ervoor gekozen heeft deel te nemen aan het Preuvenemint. Aan de sfeer in de hoekstand te zien, lijkt de gouden match inderdaad te bestaan. Het is druk en megagezellig in de stand. Mensen hebben het naar hun zin en genieten van hun favoriete cocktail in combinatie met de bekende bites van NOONs menukaart. In ons geval zijn dat vandaag de chef’s ceviche, taco met choppy shrimpy, healthy beetroot en de boneless ribs met bao bun – krachtig gemarineerd naar een geheim recept van de kok. Geserveerd met, hoe kan het ook anders, twee GT’s zoals je ze ook bij NOON op het terras drinkt!

Brandsøn

Een van de drukst bezochte stands van het Preuvenemint is al bij jaar en dag de stand van Sauter wijnen, helemaal ‘rechtsachterin’ de hoek. Werd het gastronomische gedeelte van die stand tot 2019 ingevuld door Crossing Borders – een samenkomst van restaurants uit de euregio, dit jaar kun je hier de gerechten uit de keuken van Brandsøn proeven. Als we de chef vragen welk gerecht we écht moeten proeven, noemt hij vrijwel alle gerechten op de menukaart op; ,,Frietjes, steak tartaar, zalm ceviche en talgiata di manzo… Oh, en de bruschetta ook.’’

Wij kiezen ervoor om te beginnen de steak tartaar en zalm ceviche. Beide uitermate vriendelijk geprijsd en zeer smaakvol. Vandaag dan toch maar terug voor de overige aanraders van de chef?!

Safar

Wat was ik blij verrast toen ik een paar weken geleden bij Safar aanschoof voor de lunch. De menukaart was even puzzelen maar uiteindelijk bleek het niet zo veel uit te maken wat we kozen. Elk gerechtje dat die middag de revue passeerde was een heuse smaakbom en allemaal waren ze even exotisch. Dit weekend brengt het team van Safar diens Levantijnse gerechten ook op het Preuvenemint. Het aanbod is iets minder ruim dan in het restaurant, maar desalniettemin absoluut de moeite waard. Wij kiezen vandaag voor de mega malse BBQ kip taouk en de drie Libaneze meza met verse pita. De knapperige bloemkool laat ik vandaag even voor wat het is maar kan ik wel absoluut aanraden. Is het niet voor dit weekend op het Preuvenemint, dan wel binnenkort in het restaurant zelf, slechts een paar meter verderop.

Beluga Loves You

Eigenlijk niet nieuw, in tegendeel zelfs: de vorige eigenaar van Beluga Loves You was jaren geleden dé trendsetter voor het nieuwe, hippere Preuvenemint. Maar sinds 2019 heeft de Maastrichtse sterrentent een nieuwe eigenaar en die staat dit jaar voor de eerste keer alleen in zijn stand. Niet écht alleen trouwens, want Servais Tielman heeft naast Beluga Loves You ook zijn twee andere bedrijven Flavourz by Servais en Smullies naar het Vrijthof gebracht. Het resultaat: een menukaart met voor ieder wat wils: champagne en oesters, dancing okonomyaki en een variëteit aan de lekkerste zoete desserts. Wij kozen voor Tielmans fameuze sticky ribs (4 lappen), absoluut een aanrader én een aardig grote portie, dus de perfecte bodem voor de rest van de avond!

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.