Home > Branded content > Dormio Wijnhotel Valkenburg bruist en bubbelt

Dormio Wijnhotel Valkenburg bruist en bubbelt

Het nieuwe Dormio Wijnhotel Valkenburg timmert alweer maanden stevig aan de weg. Om duidelijk te maken dat je er ook van harte welkom bent als je niet blijft slapen, is ervoor gekozen het restaurant een onderscheidende naam te geven: Bruis.

Dormio Wijnhotel Valkenburg, bubbelt en bruist op alle fronten. Het afgelopen halfjaar is hard gewerkt om het voormalige Hotel Tummers een complete make-over te geven. Dat is goed gelukt, constateert Roel de Boer, CEO van Dormio Resorts & Hotels en bedenker van het bijzondere hotelconcept. „We hebben al heel wat mensen binnen gehad die hier al heel lang komen, soms wel dertig jaar, en het leuk vinden om kennis te maken met het nieuwe verhaal. Alle leuke reacties werken versterkend op ons keukenteam dat met zichtbaar plezier aan het werk is.

”Om duidelijk te maken dat ook niet-hotelgasten van harte welkom zijn, is er voor gekozen het eetgedeelte een aparte naam te geven: Bruis. „Dat is voor iedereen gemakkelijker, zeker nu met het guurder wordende weer het gastronomisch uitgaan zich naar binnen toe verplaatst.” Dormio Wijnhotel Valkenburg heeft zich vanaf het eerste uur opgeworpen als promotor van de Limburgse wijn. „We vinden het erg leuk dat we onder andere de wijnen van twaalf boeren uit het Mergelland in huis hebben. Bij mensen die deze wijnen nooit geproefd hebben stuiten ze nog altijd op veel vooroordelen. Met name aan onze gasten van buiten Limburg merken we dat er wat dat betreft nog een hele wereld te winnen is. Als wijnhotel dragen we daar graag aan bij.” Los van dit alles is Dormio Wijnhotel Valkenburg – restaurant Bruis incluis – van plan het aantal educatieve activiteiten flink uit te breiden. „Mensen vinden het concept leuk. Wij als team zien het als onze taak onze gasten zoveel mogelijk mee te nemen in het verhaal en hen zo breed mogelijk bij alles te betrekken. Zo staan er ontmoetingen met bekende wijnboeren uit het buitenland op stapel. Ook zullen er regelmatig bijzondere thema-diners worden georganiseerd, bijvoorbeeld met een specialist die bepaalde facetten belicht en uitleg geeft. Alle activiteiten worden ruimschoots van tevoren aangekondigd op onze website.” Ook de wijnwinkel in het hotel doet  het naar verwachting, constateert De Boer tevreden. „Veel mensen uit de buurt hebben inmiddels de gewoonte opgevat om regelmatig binnen te lopen om een flesje wijn te halen.”

Stationsstraat 21, Valkenburg (NL)

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.