Home > Branded content > Make-over zorgt voor eigentijdse sfeer in De Leuf

Make-over zorgt voor eigentijdse sfeer in De Leuf

Het voeren van een goede keuken is al lang niet meer de enige vereiste voor een gastronomisch restaurant. Het draait tegenwoordig om de zogeheten ‘totaalbeleving’ en daar hoort behalve lekkere gerechten, goede wijnen en een echte gastvrijheid ook een passend interieur bij.

De familie Van de Bunt heeft het met hun zaak De Leuf in Ubachsberg aangedurfd om het roer echt om te gooien. „Om de nieuwe generatie de ruimte te geven”, zo vat moeder Sandra van de Bunt het samen. En dus konden met name zoon Robin (chef) en dochter Michelle (gastvrouw-sommelier) aan de slag met interieurontwerper Tim Reiters om het restaurant in de monumentale carréboerderij een ware metamorfose te geven.

De grondige aanpak heeft gezorgd voor een heel andere ambiance. Een mooie houten vloer in plaats van de stenen tegels. De Kundersteen aan de muur als lokale en natuurlijke inbreng. De zachte, doelgerichte verlichting. En de bars aan de voorzijde, waar ooit de loungeruimte was. Deze inrichting sluit aan bij de wens van het team om meer aan de voorkant te gaan werken, bij gebrek aan een echte open keuken. Dat betekent dat het keukenteam rond Robin van de Bunt en Thijs Gerards in het restaurantgedeelte bepaalde gerechten afmaakt en dat er veel meer dynamiek is.

Dat zorgt voor meer sfeer, want de hedendaagse gast is wel in voor wat meer actie. De moderne loungemuziek past bij het ritme waarmee de medewerkers zich door de zaak bewegen. Van ietwat gezapig is het hip and shining geworden, zij het toch nog enigszins ingetogen. Want dat hoort dan weer bij de Aziatische kookstijl, dus geen linnen maar mooie zwarte, houten tafels, fraai design-servies, bestek enkel per gerecht, en aan de muur verder niet te veel ‘tralala’. Basic maar warm.

In de keuken is het Verre Oosten verder doorgedrongen waarbij umami oftewel ‘de vijfde smaak’ centraal staat. Dat gaat van de Noordzeekrab met chawanmushi en sangchae tot aan de langoustine ‘Vietnam-style’. Wat dat betreft was De Leuf al eerder een nieuwe weg ingeslagen. Verrassend in ieder geval.

deleuf.nl

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.