Home > Mode en Beauty > Inner beauty is óók beauty

Inner beauty is óók beauty

Auteur: Tedje van Gils

In de nieuwe Chapeau (met de prachtige Xelly Cabau van Kasbergen op de cover!) is veel aandacht voor trends op het gebied van gezondheid en fitheid. Een ontwikkeling die de laatste jaren veel mensen bezighoudt. Zo zijn er reportages over killer bodies en yoga. Maar hoe zit het eigenlijk met inner beauty?

De afgelopen weken zijn er blogs van mijn hand verschenen over beauty, een onderwerp dat me al fascineerde toen ik klein was. Mijn moeder die haar lippen deftig rood stiftte met een lipstick van Chanel en tussen al haar mooie flesjes parfum snuffelde. Met make-up maak je jezelf mooier, maar het is voor mij ook een vorm van creativiteit. Andere looks proberen, verschillende producten en combinaties testen. Maar ik ben erachter gekomen dat make-uppen helemaal niet zo leuk is als je jezelf niet goed voelt.

Uiterlijke en innerlijke verzorging
Ik ben ervan overtuigd dat innerlijke verzorging misschien nog wel belangrijker is dan uiterlijke verzorging. Je kan nog zoveel make-up dragen en op je mooiste high heels door de straten van Maastricht paraderen, maar als je niet lekker in je vel zit, zul je dit ook uitstralen en dat kan make-up (helaas) niet verbergen.

Daarom is het belangrijk om af en toe stil te staan bij dingen die jou gelukkig maken en waar je energie uit haalt. Doe je deze dingen wel, of niet en ben je veel te druk bezig met je werk? Om me heen zie ik dat steeds meer mensen bewuster bezig zijn met hun leven en met de vraag wat ze eigenlijk willen. Het is goed om daar soms eens over na te denken en er al dan niet iets mee te doen. Je bent tenslotte verantwoordelijk voor je eigen geluk. En feit is: als je je goed voelt, straal je dit ook uit. En daar kan geen make-up tegenop.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu