Home > Kunst en Cultuur > Britse dirigent Duncan Ward nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland

Britse dirigent Duncan Ward nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland

De Britse dirigent Duncan Ward wordt de nieuwe chef-dirigent van philharmonie zuidnederland. Hij volgt Dmitri Liss op, die aan het einde van dit theaterseizoen afscheid neemt. De uit Rusland afkomstige Liss gaf gedurende vijf intensieve jaren leiding aan het orkest en wist van philharmonie zuidnederland – in 2013 ontstaan door een fusie van Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest – één orkest te maken. Liss blijft als gast-dirigent aan het orkest verbonden.

De in 1989 geboren Duncan Ward treedt in september officieel aan als chef-dirigent van het in Maastricht en Eindhoven gevestigde orkest. Ward geniet in de wereld van de klassieke muziek groot aanzien. Hij geldt als een van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie en beschikt over een indrukwekkend CV. Ward werkt regelmatig met orkesten als Orchestre de Paris, Staatskapelle Dresden, Londen Symphony Orchestra, Vienna Radio Symphony en Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

In januari van dit jaar werd Ward door het Festival d’Aix-en-Provence benoemd tot Artistiek Leider van de Mediterranean Youth Orchester, een functie die hij tot 2023 bekleedt.

Stefan Rosu, artistiek en zakelijk leider van philharmonie zuidnederland is bijzonder ingenomen met de komst van Duncan Ward, zo laat hij weten. ,,De combinatie van kennis en vaardigheden én persoonlijkheid, zijn in bijzondere mate van belang voor een chef-dirigent aan wie philharmonie zuidnederland zich voor een aantal jaren verbindt. Duncan Ward is de chef bij uitstek om het orkest in de komende periode mede vorm te geven.”

Behalve dirigent geldt Duncan als talentvol componist. Zijn werken zijn al in binnen- en buitenland uitgevoerd door ensembles als het Zweeds Radio Orkest en de BBC Singers.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu