Home > Chapeau Community > Maar liefst 18 Michelinsterren op Chapeau au Château

Maar liefst 18 Michelinsterren op Chapeau au Château

Een evenement dat z’n weerga niet kent, zo typeerden de circa 300 gasten het relatiefeest Chapeau au Château, georganiseerd door Chapeau Magazine in samenwerking met Château St. Gerlach. Zeker op culinair vlak was het een aaneenschakeling van hoogtepunten, geleverd door 17 chefs uit Nederlands en Belgisch Limburg, goed voor in totaal maar liefst 18 Michelin-sterren.

Een aangename temperatuur van rond de 23 graden, zonnige perioden en een heerlijk verkoelende zomerbries. Het feest Chapeau au Château had wat het weer betreft niet op een beter moment gehouden kunnen worden.

In de lommerrijke tuinen van het sfeervolle landgoed St. Gerlach genoten de genodigden, een mix van ondernemers, politici en andere relaties van Chapeau, van een late lunch, bereid door 16 deelnemende sterrenchefs en Guido Le Bron de Vexela van Les Salons op Château St. Gerlach

Het was de eerste volwaardige editie Chapeau au Château sinds de coronacrisis.

Om het St Gerlach paviljoen onder de aandacht te brengen werd het feest, na de verwelkoming door Xavier Cortenraedt en Camille Oostwegel, en de presentatie van de 158ste editie van Chapeau Magazine, verplaatst naar het buitengedeelte van het paviljoen, waar de chefs en hun teams volop werk hadden om voor de gasten een menu te bereiden. Dat bestond uit in totaal zeventien kleine, maar verrassende gerechtjes op het hoogste niveau. De bezoekers likten er hun vingers bij af. Het was een ‘optocht’ van culinaire hoogstandjes, waarbij de chefs en hun brigades zich van hun beste kant lieten zien.

Dit Chapeau-evenement is ook voor deze topchefs een jaarlijks treffen geworden. ‘Alleen bij de Michelin-presentatie en bij Chapeau treffen we elkaar allemaal’, zo hoorden we van de topkoks. Om de beurt kregen ze de kans om hun smakelijke creatie te presenteren. Dat waren René Brienen, Edwin Soumang (ONE), Ralf Berendsen (**), Hans Kinkartz (Atelier), Dimitry Lysens (Magis), Servais Tielman (Beluga Loves You), Margo Reuten (Da Vinci), Ralph Hermans (Rantrée), Guido Braeken (Julemont **), Bart Ausems (Tout à Fait) Gilbert von Berg (Studio), Jan Marrees, Timo Reichelt (Au Coin des Bons Enfants), Robin van de Bunt (De Leuf), Ron Lemmens (Flavours) en Robert Levels (Château Neercanne).

Chapeau au Château werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door horecagroothandel HANOS in Maastricht, meubilairpartner Total E, Livar, Brand Bier, de wijnhandelaren Vojacek en Goessens en IJsbaas, producent van ambachtelijk Italiaans ijs uit Margraten.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.