Home > Culinair > Robin van de Bunt hoopt op de jeugd

Robin van de Bunt hoopt op de jeugd

Hij behoort tot de jonge generatie, Robin van de Bunt van restaurant De Leuf (*) in Ubachsberg. Een familiezaak, met zus en moeder. Vader Paul overleed te vroeg, waardoor zoon Robin vervroegd terug op het nest kwam na zijn ervaringstoer langs verschillende topzaken. Pa had twee Michelin-sterren, zoon Robin heeft er nu één; wel helemaal op eigen conto verdiend.

Die eerste lockdown, dat ging nog wel. Zou een kwestie worden van een aantal weken. Dan maar even de zaak overschilderen in die tijd. Maar de tweede lockdown, die hakte erin. Die zorgde voor een andere kijk op de horeca, zo is de ervaring van Robin van de Bunt.

Wat was het effect van corona op jou?

„Of je wilde of niet, je bleef vaker thuis, op de bank. Je eigen zaak was dicht, je kon nergens naartoe. Je kreeg tijd om na te denken. Waar sta ik in mijn vak, wat doe ik met mijn leven? Terwijl je gewend was om van 9 uur ’s ochtends tot in de nacht bezig te zijn met je zaak. Dat was wel even afschakelen. En nu is het weer andersom. Het is razend druk, het is van helemaal niks naar heel veel. De balans, die zoek je.”

Het besef dat dit ‘terug naar normaal’ misschien helemaal niet zo normaal is?

„Inderdaad. Nogal wat mensen die in de horeca werkten, zijn afgehaakt. Die merkten dat ze ook andere uren konden maken, niet meer ’s avonds en in het weekend. Dat begrijp ik. Wat je overhoudt zijn de mensen die echt die horeca-passie hebben, die volop plezier hebben in hun werk. Het is nog altijd een geweldig vak, maar je moet wel op en top gemotiveerd zijn. Veel zaken kampen met personeelstekort sinds corona. Dat is een reden waarom we terug zijn gegaan naar een openstelling van vier dagen. Klanten genoeg, maar je moet zorgen dat je je personeel behoudt en dat je hun die balans kunt bieden tussen werk en privé. Dat is de prioriteit van vandaag.”

Chapeau los exemplaar

VERDER LEZEN?

Je leest de volledige reportage nu in de nieuwste editie van CHAPEAU magazine. Bemachtig jouw exemplaar bij een van de verkooppunten of word abonnee en ontvang CHAPEAU magazine zes keer per jaar thuis!

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.