Home > Travel > Workation: nieuw begrip in het reis-woordenboek

Workation: nieuw begrip in het reis-woordenboek

Wie tijdens een tweede semi-lockdown toch ietwat het gevoel wil hebben op reis te zijn, moet creatief zijn. De landsgrenzen overgaan doen we momenteel beter niet, dus België en Nederland worden van voor tot achter uitgespit op zoek naar de mooiste wandelpaden. Maar goed nieuws: dat is niet het enige dat mag! Ook hotels en vakantiewoningen zijn open (mits beperkingen i.v.m. eten). En dat bracht me op ideeën.

Mijn huidige situatie: ik zit voor de 174e dag aan mijn home office in Bilzen. De kantoren van mijn werkgever zijn al sinds de eerste lockdown op 18 maart gesloten, en het ziet ernaar uit dat het nog even gaat duren. En hoewel het leuk is om niet dagelijks naar Brussel te moeten rijden, mijn vriend wat vaker te zien en meer tijd te hebben om te sporten of zelf te koken.. Heb ik het ook wel een beetje gehad. De muren beginnen een beetje op me af te komen en ik zou een changement de décor wel kunnen gebruiken.

Een uurtje scrollen op een regenachtige zondagavond bracht me op ideeën. Her en der begint namelijk het woord “workation” aan aandacht te winnen. Een interessant concept, als je ’t mij vraagt: op vakantie, maar zonder vakantiedagen in te zetten. Werken, maar dan met een wel met een vakantiegevoel – even weg van huis. Inderdaad, de scheidingslijn tussen werk, privé én reizen begint erg te vervagen. En zou het niet jammer zijn om daar geen gebruik van te maken?

Stel je voor: een tof vakantiehuisje aan de zee, in de Ardennen of zelfs gewoon een mooi hotel in de stad, waar je voor enkele dagen verblijft en tijdelijk ook kunt werken. De ochtend niet beginnen met opruimen en afwassen, maar met ontbijt op bed (buffetten zijn afgeschaft tijdens deze tweede lockdown). ’s Middags niet je miljoenste was ophangen of de planten water geven, maar een jogtoertje doen in een nieuwe buurt. ’s Avonds niet zelf koken, maar eens iets bestellen van een lokaal, voor jou nieuw, restaurant. Ik krijg er al zin in door het zo op te schrijven! Zo’n werksfeer moet je productiviteit en creativiteit wel aanscherpen, lijkt me.

Een mooie manier om twee problemen op te lossen: de “sleur” waar je je momenteel in bevindt omdat elke dag er hetzelfde uitziet én lokale Belgische of Nederlandse hotels of vakantiewoningen steunen. Zij hebben het zeer moeilijk gehad (en nog steeds), dus kunnen dat duwtje in de rug zeker gebruiken. Ik ga alvast op zoek naar een geschikte accommodatie voor binnen dit en een paar weken. En zal jullie op de hoogte houden van m’n bevindingen! Workation & extra inspiration, here I come! #savethetourismindustry

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.