Home > Travel > Sterrenchef René Brienen opent eerste pop-up-hotel van Nederland

Sterrenchef René Brienen opent eerste pop-up-hotel van Nederland

,,Een oude liefde waar ik prachtige herinneringen aan heb.” Zo noemt chef-kok René Brienen van sterrenrestaurant Brienen aan de Maas in Well het pop-up-hotel dat hij vrijdag opent, samen met zin ‘culinaire vriendjes’ Nen Vosse en cateraar Ruud Webers. Het gaat volgens de Noord-Limburgse chef om het eerste pop-up-hotel van Nederland. Brienen is vertrouwd met de locatie. ,,Zo’n vijftien jaar geleden heb ik er staan koken met de legendarische Cas Spijkers. Een indrukwekkende ervaring die ik nooit meer zal vergeten.”

Het tijdelijke hotel wordt gevestigd in conferentiecentrum De Witte Hoeve in hartje Venray. In het gebouw, dat eerder dienstdeed als lyceum, komen 30 kamers. De binnentuin wordt ingericht als restaurant waar gasten die komen logeren op veilige afstand van elkaar kunnen dineren.

De Witte Hoeve, eigendom van Brienens vriend en tijdelijke compagnon Nen Vosse, beschikt weliswaar over een keuken, maar die is volgens Brienen al heel lang niet meer gebruikt. ,,Gasten die van het conferentieoord gebruikmaakten gebruiken hun maaltijden elders in de omgeving, of er werd een cateraar ingehuurd. Door hier nu zelf te gaan koken, kan ik mijn gasten toch ontvangen in mijn eigen restaurant.”

De nieuwe formule is voorlopig tot en met oud en nieuw drie dagen per week geopend: op vrijdag, zaterdag en zondag. Er is per dag plaats voor maximaal 30 gasten. Wordt het pop-up-hotel een succes, dan bestaat eventueel de mogelijkheid om ook volgend jaar nog door te draaien. ,,De reserveringen beginnen inmiddels lekker binnen te druppelen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lopen.”

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.