Home > Mode en Beauty > ‘Goed gekleed gaan kun je leren’

‘Goed gekleed gaan kun je leren’

Auteur: Maarten van Laarhoven

Workshops over de voordelen van maatkleding, uitleg over het belang van goed gekleed de deur uitgaan en vooral: leerzaam advies over alle mogelijke details die komen kijken bij het vervaardigen van een maatkostuum, zowel voor heren als voor dames. Advies op maat gesneden mag je wel zeggen, want om kleding die precies op maat gemaakt is draait het allemaal bij Suit Academy in Maastricht, waar ze je bovendien alles kunnen vertellen over stijlvolle, doch gemakkelijk zittende kleding.  

Suit Academy ligt net buiten het traditionele winkelgebied van de stad, op de plek waar de Grote Gracht en de Brusselsestraat samenkomen. Suit Academy is een idee van Gabriella Szennyei-Peterson. Zij woonde en werkte jarenlang in het buitenland, waar ze geregeld in diplomatieke kringen verkeerde. Wat bijna automatisch inhield dat van haar verwacht werd dat ze zo nu en dan strak in het damespak verscheen. Toen ze zich in Nederland vestigde bleek de Brusselsestaat voor haar al gauw de uitgelezen plaats te zijn om een winkel in ‘maatkleding’ te vestigen.

Ze kreeg al snel gelijk. Sinds de opening op 1 mei dit jaar heeft de jonge zaak haar bestaansrecht al bewezen. Menig man – en vrouw – met gevoel voor stijl en goede smaak weet de weg de winkel en de bijbehorende showroom te vinden.

Om er zeker van te zijn dat op het gebied van styling en de laatste trends op modegebied alles klopte, besloot Gabriella een beroep te doen op de technische kennis en ervaring (en natuurlijk op de goede smaak) van Karel Smeekes, die in de regio Maastricht tot ver daarbuiten bekend werd met zijn winkel  Men’s Department.

Het aanbod bij Suit Academy is groot en verfijnd, met bijzondere Italiaanse stoffen, zoals die van Delfino. Loro Piana en Guabello. Daarnaast is een mooie collectie van Engelse wevers zoals Holland & Sherry voorhanden. Voor de grove tweeds zijn stoffen verkrijgbaar van onder meer Abraham Moon en Scabal.

Gabriella werkt het liefst op afspraak, daar ze een groot deel van de week onderweg is naar klanten. De vrijdagen en zaterdagen houdt ze bewust vrij om mensen die spontaan binnenlopen te adviseren bij de keuze van het ideale kostuum. De klant kan daarbij kiezen uit wel duizend stoffen een honderdtal soorten voeringen en knopen, zodat elk kostuum, colbert, mantel dan wel pantalon uniek is. 

Suit Academy ligt tegenover de faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht. Op de plek waar de Grote Gracht en de Brusselsestraat samenkomen raak je niet snel uitgeleerd.

Suit Academy
Brusselsestraat 1A
6211 PA Maastricht
info@suitacademy.nl
www.suitacademy.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.